Artsfiske trenger ikke være veldig avansert. Med noen enkle forberedelser vil de fleste kunne fiske målrettet etter en rekke spesifikke fiskeslag.

Tre gourmetfisker alle kan fange

Lyst til å imponere gode venner med et himmelsk fiskemåltid i sommer? Vi har plukket ut tre salte favorittarter, som garantert gir suksess på en varm tallerken.
05. juli 2021

I vår tid handler ikke fisketurene først og fremst om å skaffe mat. For svært mange er det selve opplevelsen som står i sentrum. Like fullt er et godt måltid basert på selvfangede råvarer en viktig del av totalopplevelsen. Som sportsfisker i Norge har du unik tilgang på en rekke spennende arter. Selv om noen av de mest velsmakende aldri blir hverdagskost, er de absolutt innen rekkevidde for den som vil.   

Artsfiske

Det viktigste for deg som spesifikt vil fange noen av våre mest velsmakende fiskeslag, er å lære hva artsfiske innebærer. Dersom du allerede nå tenker at dette blir for komplisert, slapp av. Artsfiske handler egentlig bare om at du har en formening om hva slags fisk du helst vil ha, og velger sted og fiskemetode ut fra dette. Og tro meg, har du først fått øynene opp for artsfiske, kommer du ikke til å savne tiden da du vilkårlig kastet ut en krok i håp om at «noe» skulle bite på.

Muligheter og valg

Enkel tilberedning

Brosme

Hvor

Metode

Piggvar

Hvor

Metode

Havabbor

Hvor

Metode

Flere fristelser …?

Art: Vanlig uer

Art: Kveite

Art: Lysing

Art: Rødspette

Art: Knurr

Tips

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Europas første fisketrapp rett i berget

I Blokkenvassdraget i Vesterålen går man nye veier for å bygge fisketrapp.
Ny rødliste:

Villaks og villrein inn på rødlista

Artsdatabankens Norsk rødliste for arter ble oppdatert i dag. Der har villaks og villrein kommet inn. Rypa vurderes derimot som livskraftig, og er tatt ut.

Årets laksefiske trolig det dårligste i nyere tid

Det foregår en negativ utvikling i norske elver, mener Norske Lakseelver. I år ble det tatt opp 85.900 laks i sammenlignet med 133.000 for noen år siden.

På forsiden nå