Fluefiskets uutholdelige letthet

Azurgrønne og isklare elver går som hovedpulsårer fra fødsel og fram til i dag. Trolig også for resten av livet. Hvorfor fluefiske? Det begynte kanskje på en bro …
23. april 2021

Tørrflua lander perfekt noen meter oppstrøms fisken, og driver langsomt mot standplassen. Over 10 000 timer trening og praksis i å overliste en skapning med hjerne på størrelse som en peanøtt, gir noen fordeler: hverken snøre, stang, fortom eller mann ser ut til å ha skremt den.
Ørreten er fin og brei over ryggen. Sikkert rundt kiloet; stort i denne lille elva godt sør for polarsirkelen.

Posisjonert skrått nedstrøms fisken har jeg orkesterplass: Når vingene på døgnflueimitasjonen kommer inn i fiskens synsfelt, skifter den posisjon og stiller seg perfekt nedstrøms, klar for en munnfull. Pulsen stiger, og en liten stund merker jeg ikke hvor mye de snart 50 år gamle knærne verker.

Strømmen

Laksen

Forbi viddene

Koden

Kaptein Ahab

Firedagersfisken

Den tredje dagen blåste det

Ismopuppan

Selvkroket er velkroket

Første og eneste

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Brosme – havabbor – piggvar:

Tre gourmetfisker alle kan fange

Lyst til å imponere gode venner med et himmelsk fiskemåltid i sommer? Vi har plukket ut tre salte favorittarter, som garantert gir suksess på en varm tallerken.

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

På forsiden nå