Numedalslågen ved Brufoss. Foto: Morten Harangen

Lågens gullalder

Brufoss i Numedalslågen var en periode sentrum for utvikling av det moderne laksefisket i Norge. Mens landet ellers var opptatt av kald krig, drapet på John Lennon og levde godt på lånte penger, ble det skapt laksefiskehistorie i Lardal.
18. februar 2021

Sommerferien er over. 2014-sesongen i Numedalslågen i Vestfold er på hell, og godt er det. Den totale fangsten har knapt passert 9000 kilo, et historisk dårlig resultat i elva som tradisjonelt er blant landets fire-fem beste.

Ikke overraskende har mange sportsfiskere forlatt Brufoss, de 12–13 kilometerne av øvre lakseførende del av Lågen. Samtidig med at forvaltningsdebatten går friskt i lokalavisa og sosiale medier, forsøker fiskerne å redde stumpene av sesongen i andre vassdrag, med hyggeligere fangststatistikk å vise til.

Sophus Aars

Laboratorium

Uimotståelige Lurvetussa

Amerikansk favoritt

Lav vannføring – nye plasser

Klare meldinger

Oppstrøms nymfe

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Oppdrettsbransjen:

Villaks har over 90 prosent oppdrettsopphav i enkelte elver på Vestlandet

Villaks i mindre kystvassdrag trues av rømt oppdrettslaks. I Fjellvassdraget på Sotra og småelver i Hardanger er graden av oppdrettsopphav opptil 95,4 prosent.

Foreslår harde tiltak mot fremmede fiskearter

Rotenonbehandling, fiskesperrer og straffeforfølging. En ny rapport foreslår en rekke tiltak for å få bukt med fremmede arter i norske vann og vassdrag.

De fleste massedødsfall blant krepsdyr knyttes ikke til lakselusmidler – men krill blir påvirket

I de fleste tilfeller av undersøkte massedødsfall av krepsdyr er det ikke funnet noen klar sammenheng med oppdrettsnæringens behandling mot lakselus.

På forsiden nå