Numedalslågen ved Brufoss. Foto: Morten Harangen

Lågens gullalder

Brufoss i Numedalslågen var en periode sentrum for utvikling av det moderne laksefisket i Norge. Mens landet ellers var opptatt av kald krig, drapet på John Lennon og levde godt på lånte penger, ble det skapt laksefiskehistorie i Lardal.
18. februar 2021

Sommerferien er over. 2014-sesongen i Numedalslågen i Vestfold er på hell, og godt er det. Den totale fangsten har knapt passert 9000 kilo, et historisk dårlig resultat i elva som tradisjonelt er blant landets fire-fem beste.

Ikke overraskende har mange sportsfiskere forlatt Brufoss, de 12–13 kilometerne av øvre lakseførende del av Lågen. Samtidig med at forvaltningsdebatten går friskt i lokalavisa og sosiale medier, forsøker fiskerne å redde stumpene av sesongen i andre vassdrag, med hyggeligere fangststatistikk å vise til.

Sophus Aars

Laboratorium

Uimotståelige Lurvetussa

Amerikansk favoritt

Lav vannføring – nye plasser

Klare meldinger

Oppstrøms nymfe

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Europas første fisketrapp rett i berget

I Blokkenvassdraget i Vesterålen går man nye veier for å bygge fisketrapp.
Ny rødliste:

Villaks og villrein inn på rødlista

Artsdatabankens Norsk rødliste for arter ble oppdatert i dag. Der har villaks og villrein kommet inn. Rypa vurderes derimot som livskraftig, og er tatt ut.

Årets laksefiske trolig det dårligste i nyere tid

Det foregår en negativ utvikling i norske elver, mener Norske Lakseelver. I år ble det tatt opp 85.900 laks i sammenlignet med 133.000 for noen år siden.

På forsiden nå