Mallefeber ved Rio Ebro

Båten driver sakte nedover i den nedre delen av Rio Ebro, Spanias lengste elv. På elvebredden ser vi fiskekompisen storme fram mot en av stengene og sette tilslag. – Big catfish, konstaterer guiden med et smil.
03. mars 2020

Vi setter kursen mot land, og snart har vi landfiskeren om bord i båten. Steven Foy, guiden vår, manøvrerer båten midt ut i elva igjen, og her kan Karl Johan Sæth hente inn flere titalls meter med snøre. Like etter er fisken rett under oss.

Tiden er visket ut, stanga står som et hjul, men etter 10–15 minutter med adrenalin og en rekke utras, skimter vi omsider elvemonsteret. Nå er den rolig nok til at Steven kan feste grep rundt underkjeven. To og en halv meter malle dras over ripa og opp i veiesekken. Fiskeren kan slippe jubelen løs og er for øyeblikket konge av Spania. 80,5 kilo (178 pund)!

På jakt etter storfisk? Da må du ha knutene i orden! Her er de beste fiskeknutene (+)

Fluefisker? Les også: Karpe Fluen (+)


Fangstfakta


Stor fisk med stor appetitt


Reisefakta


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Miniportrettet:

Roy Einar Dreng er best i protest

Artist, låtskriver og fluefisker Roy Einar Dreng mener musikk gjerne kan være litt mørk, kritisk og bevisstgjørende. Tiden er inne for protestviser, mener han.

En halv million i bot til oppdrettsselskap

Osland Havbruk AS i Høyanger er ilagt et forelegg på 550.000 kroner for bruk av legemidler mot lakselus.

Oter truer laksen på Sunnmøre

I flere små laksevassdrag på Sunnmøre utgjør oter en alvorlig trusselfaktor. – Nå må forvaltninga ta grep, ellers risikerer man at elveeierlag tar saken i egne hender, sier nylig avgått leder i Lakseelvene på Sunnmøre, Jan Melseth.

På forsiden nå