Slik tar du storfisken på isen

Hadde du flaks da du fikk storrøya eller premieabboren til å sluke agnet, eller gjorde du noe riktig? Uansett: Her er tipsene som øker sjansene for ditt livs fangst.
31. januar 2020
«Vær forsiktig om du har dårlig hjerte og besøker et godt vann. Det er ikke uvanlig å fange røyer på 4-5 kilo på én meters dyp.»

Steinar I. Grødahl

Tenk deg at du ligger med nesa nedi et pilkehull på et fjellvann. Isen ligger fortsatt tjukk, men sola varmer godt.  Litt over bunnen danser en blink med ei maggotklyse på en krok like under.

Les også: Ti røyefiskeperler fra nord til sør.

Røyefanatikeren

– Det blir ikke eksamensfest hvis det er «kremforhold» og våris i Indre Troms, for å si det sånn, sier Steinar Ingebrigtsen Grødahl.


Steinars storrøyetips


Strategi for stor abbor

Tommy Egra har skrevet om sportsfiske og fisketeknikker for Jakt & Fiskes i en årrekke, og isfiske etter stor abbor ligger hans hjerte nær.

Les også: Slik tar du ørret, abbor og gjedde på isen – og her finner du dem


Tommys utstyrstips:


Utstyr og teknikker til storrøya


Les mer om isfiske.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Havforskningsinstituttet:

Utbredt fiske i vernede havområder i Norge

I flere av havområdene som Norge har vernet, pågår det til dels utbredt fiske. Dette mener Havforskningsinstituttet strider mot internasjonale regler.

– Svært skuffende av fiskeriministeren

Ny forskning peker bl.a på bunntråling som en viktig grunn til at Oslofjorden-Skagerrak sliter. Tidligere NJFF- leder Runar Rugtvedt retter sterk kritikk mot Sjømat- og fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Fiskebestanden rundt ekvator minsker på grunn av klimaendringene

De marine økosystemene er under press rundt ekvator. Tusenvis av fiskearter trekker mot polene på grunn av høyere temperaturer i sjøen.

På forsiden nå