Slik tar du storfisken på isen

Hadde du flaks da du fikk storrøya eller premieabboren til å sluke agnet, eller gjorde du noe riktig? Uansett: Her er tipsene som øker sjansene for ditt livs fangst.
31. januar 2020
«Vær forsiktig om du har dårlig hjerte og besøker et godt vann. Det er ikke uvanlig å fange røyer på 4-5 kilo på én meters dyp.»

Steinar I. Grødahl

Tenk deg at du ligger med nesa nedi et pilkehull på et fjellvann. Isen ligger fortsatt tjukk, men sola varmer godt.  Litt over bunnen danser en blink med ei maggotklyse på en krok like under.

Les også: Ti røyefiskeperler fra nord til sør.

Røyefanatikeren

– Det blir ikke eksamensfest hvis det er «kremforhold» og våris i Indre Troms, for å si det sånn, sier Steinar Ingebrigtsen Grødahl.


Steinars storrøyetips


Strategi for stor abbor

Tommy Egra har skrevet om sportsfiske og fisketeknikker for Jakt & Fiskes i en årrekke, og isfiske etter stor abbor ligger hans hjerte nær.

Les også: Slik tar du ørret, abbor og gjedde på isen – og her finner du dem


Tommys utstyrstips:


Utstyr og teknikker til storrøya


Les mer om isfiske.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
Syltefjordelva på Varangerhalvøya:

Sommerens heteste laksefiskedestinasjon

Syltefjordelva seiler opp som het kandidat til sommerens langtur. Den grunne elva er perfekt for deg som foretrekker fiske med enhåndsstang og små fluer …

Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.

På forsiden nå