Slik tar du storfisken på isen

Hadde du flaks da du fikk storrøya eller premieabboren til å sluke agnet, eller gjorde du noe riktig? Uansett: Her er tipsene som øker sjansene for ditt livs fangst.
31. januar 2020
«Vær forsiktig om du har dårlig hjerte og besøker et godt vann. Det er ikke uvanlig å fange røyer på 4-5 kilo på én meters dyp.»

Steinar I. Grødahl

Tenk deg at du ligger med nesa nedi et pilkehull på et fjellvann. Isen ligger fortsatt tjukk, men sola varmer godt.  Litt over bunnen danser en blink med ei maggotklyse på en krok like under.

Les også: Ti røyefiskeperler fra nord til sør.

Røyefanatikeren

– Det blir ikke eksamensfest hvis det er «kremforhold» og våris i Indre Troms, for å si det sånn, sier Steinar Ingebrigtsen Grødahl.


Steinars storrøyetips


Strategi for stor abbor

Tommy Egra har skrevet om sportsfiske og fisketeknikker for Jakt & Fiskes i en årrekke, og isfiske etter stor abbor ligger hans hjerte nær.

Les også: Slik tar du ørret, abbor og gjedde på isen – og her finner du dem


Tommys utstyrstips:


Utstyr og teknikker til storrøya


Les mer om isfiske.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Brosme – havabbor – piggvar:

Tre gourmetfisker alle kan fange

Lyst til å imponere gode venner med et himmelsk fiskemåltid i sommer? Vi har plukket ut tre salte favorittarter, som garantert gir suksess på en varm tallerken.

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

På forsiden nå