Fluefiskets Formel 1

New Zealand er verdensberømt for sitt ørretfiske. Saltvannsfiske etter kingfish er vel så attraktivt!
Mandag, 30. september 2019 - 20:38
«Etter noen uker med iherdig fiske, hadde jeg kroket fem kingfish og mistet samtlige.»

En mørk skygge beveger seg langsomt et stykke utpå flatsen – nesten helt ute ved marbakken. Det viser seg etter hvert å være en ganske stor pilskate, eller stingray som de heter her. Flere mørke silhuetter med gule halefinner åpenbarer seg bak pilskaten – det må da være kingfish?

Jeg kaster fluen godt foran fiskene og lar den synke til bunns. Når fiskene er to-tre meter unna, trekker jeg den sakte inn. Det plasker voldsomt i overflaten i det en av de gulfinnete torpedoene akselererer lynraskt ned mot bunnen og suger i seg fluen.


Fiskefakta


New Zealand – fakta


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

På forsiden nå