– Sørg for å ha stort nok hull i isen. Du vet aldri hva som kommer opp, sier Bjørn Florø-Larsen. Foto: Irvin Kilde

Når fjorden fryser

Du trenger ikke være ekspert for å sikre deg matfisk på sjøisen. Bjørn-Florø Larsen gir deg tipsene som kan fylle fryseboksen når kulda setter inn.
19. desember 2018

– Sjøisfiske er kanskje noe av det billigste og enkleste du kan bedrive innen fiske, og en del av fiskeverden hvor snobberiet er fraværende. Det settes på ingen måte høye krav til utstyret, forteller Bjørn Florø-Larsen.

Den ivrige siddisen har lang fartstid «til sjøs», sommer som vinter, og er blant annet primus motor for NM i sjøisfiske. Han har flere tips og et par ess i ermet for den som ønsker å benytte seg av isdekte fjorder vinterstid.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
Syltefjordelva på Varangerhalvøya:

Sommerens heteste laksefiskedestinasjon

Syltefjordelva seiler opp som het kandidat til sommerens langtur. Den grunne elva er perfekt for deg som foretrekker fiske med enhåndsstang og små fluer …

Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.

På forsiden nå