– Sørg for å ha stort nok hull i isen. Du vet aldri hva som kommer opp, sier Bjørn Florø-Larsen. Foto: Irvin Kilde

Når fjorden fryser

Du trenger ikke være ekspert for å sikre deg matfisk på sjøisen. Bjørn-Florø Larsen gir deg tipsene som kan fylle fryseboksen når kulda setter inn.
19. desember 2018

– Sjøisfiske er kanskje noe av det billigste og enkleste du kan bedrive innen fiske, og en del av fiskeverden hvor snobberiet er fraværende. Det settes på ingen måte høye krav til utstyret, forteller Bjørn Florø-Larsen.

Den ivrige siddisen har lang fartstid «til sjøs», sommer som vinter, og er blant annet primus motor for NM i sjøisfiske. Han har flere tips og et par ess i ermet for den som ønsker å benytte seg av isdekte fjorder vinterstid.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

Venter stort innsig av pukkellaks

Høsten 2019 var det rekordstore mengder pukkellaks i elvene i Troms og Finnmark. I sommer ventes det enda større innsig av den uønskete arten.

På forsiden nå