Oppskrift | Sik
Siksuppe med sopp
Siken er en god og allsidig fisk som altfor få benytter.
Denne artikkelen er over ett år gammel.
Mange har smakt siken røkt, men den er også flott fersk. For ikke å snakke om sik-kaviar, som knapt noen kjenner.
I Sølensjøen får du normalt fisk som det går 1–3 av på kiloen. Når du fileterer, sitter du igjen med omtrent halvparten av vekten.
Spør etter sik neste gang du er i fiskebutikken og gi ditt lille bidrag til bevaring av en flott ressurs og rik tradisjon innen norsk innlandsfiske.
Slik gjør du:
- Fileter fisken. Ta også bort skinnet. Da slipper du å skrape fisken.
- Skjær grønnsakene og soppen i biter, biene kan være store nok til å passe én og én på gaffelen.
- Legg grønnsaker i gryten og fyll opp med vann til det står over grønnsakene og soppen, kok mørt.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha i fisken og urtene, la trekke i 3 minutter