Annonse

Oppskrift | Ørret

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

I denne salaten har vi brukt små typer paprika og agurk, men du kan selvsagt bruke vanlig paprika og agurk også. Da holder det med en av hver.

Ingredienser

Pestodressing

  • 1 potte frisk basilikum 2 ss pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1,5 dl revet parmesan 2 ss hvitvinseddik
  • 3 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Ørret

  • 700 g ørretfilet 2 ss smør

Salat

  • 1 stk. rødløk
  • 4 stk. små paprika
  • 4 stk. små agurk
  • 200 g cherrytomater
  • 65 g rucola
  • 125 g nøttemiks med peanøtter, ristede pinjekjerner og solsikkekjerner

Slik gjør du

  1. Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløk, olivenolje, parmesan, hvitvinseddik og sitronsaft i en blender. Kjør til du har en jevn dressing uten klumper. Smak til med salt og pepper. Ha eventuelt litt mer sitronsaft i om den er for tykk.

  2. Del ørretfileten i skiver og pensle dem med litt av pestodressingen. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek ørretskivene i cirka to minutter. Skru ned varmen og stek til fisken flaker seg når du trykker lett på den. Ta ørretskivene ut av stekepannen og la dem hvile.
  3. Del rødløk, paprika og agurk i skiver, og cherrytomater i to. Ha det over i en bolle sammen med rucola, og bland det godt sammen. Fordel salatblandingen på hver tallerken.
  4. Del ørretskivene i mindre biter og fordel på hver tallerken. Dryss over nøttemiksen og avslutt med pestodressing. Server med nystekt brytebrød.
Powered by Labrador CMS