Oppskrift | Ørret
Sommerlig ørretsalat
Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.
Denne artikkelen er over ett år gammel.
I denne salaten har vi brukt små typer paprika og agurk, men du kan selvsagt bruke vanlig paprika og agurk også. Da holder det med en av hver.
Slik gjør du
Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløk, olivenolje, parmesan, hvitvinseddik og sitronsaft i en blender. Kjør til du har en jevn dressing uten klumper. Smak til med salt og pepper. Ha eventuelt litt mer sitronsaft i om den er for tykk.
- Del ørretfileten i skiver og pensle dem med litt av pestodressingen. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek ørretskivene i cirka to minutter. Skru ned varmen og stek til fisken flaker seg når du trykker lett på den. Ta ørretskivene ut av stekepannen og la dem hvile.
- Del rødløk, paprika og agurk i skiver, og cherrytomater i to. Ha det over i en bolle sammen med rucola, og bland det godt sammen. Fordel salatblandingen på hver tallerken.
- Del ørretskivene i mindre biter og fordel på hver tallerken. Dryss over nøttemiksen og avslutt med pestodressing. Server med nystekt brytebrød.