Foto: Øystein Cock Rønning
Fest med fjesing og berggylte
Etter torskefredningen i Oslofjorden, er det tradisjonelle fisket etter torsk, sei og lyr en saga blott. Sjøørreten sliter, og det er langt mellom hver havabbor. Alternativ mat og moro, er fjesing, horngjel og berggylt. Vi må heller ikke glemme makrellen.
Som dedikert mataukfisker har det vært trist å oppleve forfallet i Norges største «fiskevann» Oslofjorden. Ingen ser heller ut til å ta ansvar for situasjonen. Men når maten skal på bordet til en familie på fem, er oppmerksomheten for tiden rettet mot andre arter – som byr på et artig sportsfiske.
Makrellen finnes fortsatt i store mengder om sommeren/høsten. Den er sprek som juling og velkommen på middagsbordet. Du kan jigge med lettspinnutstyr, eller ta den i rask dorgefart med små dyptgående wobblere og opphengere foran. Når det tidvis hogger tre halvkilos makreller på samtidig, blir det liv i båten for både store og små.
Guide: Slik gir du ungene fiskefeber