Artsfiske trenger ikke være veldig avansert. Med noen enkle forberedelser vil de fleste kunne fiske målrettet etter en rekke spesifikke fiskeslag.
Artsfiske trenger ikke være veldig avansert. Med noen enkle forberedelser vil de fleste kunne fiske målrettet etter en rekke spesifikke fiskeslag.

Brosme – havabbor – piggvar

Tre gourmetfisker alle kan fange

Lyst til å imponere gode venner med et himmelsk fiskemåltid i sommer? Vi har plukket ut tre salte favorittarter, som garantert gir suksess på en varm tallerken.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

I vår tid handler ikke fisketurene først og fremst om å skaffe mat. For svært mange er det selve opplevelsen som står i sentrum. Like fullt er et godt måltid basert på selvfangede råvarer en viktig del av totalopplevelsen. Som sportsfisker i Norge har du unik tilgang på en rekke spennende arter. Selv om noen av de mest velsmakende aldri blir hverdagskost, er de absolutt innen rekkevidde for den som vil.

Artsfiske

Det viktigste for deg som spesifikt vil fange noen av våre mest velsmakende fiskeslag, er å lære hva artsfiske innebærer. Dersom du allerede nå tenker at dette blir for komplisert, slapp av. Artsfiske handler egentlig bare om at du har en formening om hva slags fisk du helst vil ha, og velger sted og fiskemetode ut fra dette. Og tro meg, har du først fått øynene opp for artsfiske, kommer du ikke til å savne tiden da du vilkårlig kastet ut en krok i håp om at «noe» skulle bite på.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.