Test av Gridarmor Heat Soles
God sålevarme
Med stadig bedre batterikapasitet, er varmesåler i ferd med å bli et godt supplement i vinterkulda.
Gridarmor Heat Soles har tre varmetrinn, og batteriene oppgis å vare fra 3,5 til 9 timer. Varigheten avhenger selvsagt av hvor hardt du «fyrer», i tillegg spiller forhold som utetemperatur, isolasjonsgrad i fottøyet og egen varmeproduksjon inn.
Testsålene er brukt i alt fra jaktstøvler til skistøvler og isolerte gummipæler i temperaturer fra -7 til -14 grader. Stilt inn på trinn II (medium varme), ga sålene et behagelig inneklima i støvlene fra 4,5 til 5,5 timer.
Det må kunne sies å være akseptabelt, og dessuten en enorm forbedring fra de første varmesålene som kom på markedet for 10–15 år siden.
Ikke full kontroll
Den medfølgende fjernkontrollen må pares opp mot sålene før første gangs bruk. Det hadde vært kjekt om den på et eller annet vis bekreftet at du faktisk hadde lyktes med å slå på/av begge sålene.
En batteriindikator hadde heller ikke vært dumt. Uansett; les bruksanvisningen, og trykk gjerne litt før du drar til skogs.
Dropp trange sko
Du må ta høyde for at oppladbare såler bygger litt ekstra. Testsålene har imidlertid ikke skapt plasstrøbbel i noen av mine turstøvler. Husk bare å ta ut originalsålene! Støtdempingen i hælpartiet (hvor batteriet er plassert) er naturlig nok ikke all verden, men alt i alt er komforten helt okay.
Fleksibelt
Sålene kommer i str. S/M (35–39) og L/XL (str. 40-46). Nøyaktig lengde må du altså tilpasse selv. Stiplede klippelinjer i front viser vei. Varmetrådene i våre testsåler (L/XL) stoppet ved str. 41.
Det tilsier at personer med store føtter vil kunne merke fraværet av varme ytterst i tærne. I størrelse 43 opplevde jeg imidlertid ikke dette som et stort problem.
Noen ankepunkter til tross, oppladbare varmesåler gir litt ekstra fleksibilitet rundt valg av fottøy i kulda, ikke minst når de kan varte opp med en batterikapasitet som i testsålene fra Gridarmor. Prisen er også overkommelig.