Lars Roar Benterud framholder lokkejakt på rev som en fortryllende geskjeft. Har man først begynt, er det vanskelig å slutte.
Lars Roar Benterud framholder lokkejakt på rev som en fortryllende geskjeft. Har man først begynt, er det vanskelig å slutte.

Lokkejakt på rev

Tryllefløyten

Lars Roar Benterud (28) fra Våler i Hedmark startet karrieren som revejeger i glugga. Men da han fikk øynene opp for lokkejakta, var det ingen vei tilbake.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Kvelden byr på svak bris og blå himmel der vi humper innover en sølete skogsbilvei. Telen er definitivt i ferd med å gi tapt for vårsola. Lars Roar titter ut av vinduet med et tilfreds uttrykk i ansiktet. Han har trua. Reven pleier å være aktiv i godvær.

Tre ulike poster skal oppsøkes denne aprilkvelden. Den ene ligger i åpen furuskog, den andre ved et skogstjern og den siste i kanten av ei stor hogstflate.

Jegeren bremser opp, slår av tenninga og peker i retningen vi skal gå. Straks vi er ute av bilen fisker han fram en lighter og sjekker vindretningen. Her overlates ingenting til tilfeldighetene.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.