Annonse

Test av Hawke Micro Reflex Sight 3 MOA

Rimelig reflekssikte

Doctersight har satt standarden for små, åpne reflekssikter. Hawke lager et tilsvarende sikte i fornuftig kvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Et godt rødpunktsikte kan være den beste løsningen for et kombivåpen, det er heller ikke noe dårlig valg for en skogsrifle eller .22 treningsrifle. Hawke Micro Reflex Dot 3 MOA er et åpent rødpunktsikte som virker solid bygget og har en viktig sparefunksjon for batteriet.

Siktet har justerbar intensitet på rødpunktet i 10 nivåer via to knapper på venstre side. Ved inaktivitet slår siktet seg av etter 4 timer for å spare strøm.

Enkel montering

Det kompakte aluminiumhuset er vanntett og støtsikkert. Høyde- og sidejusteringen for treffpunkt er trinnløs og forholdsvis grov. Hver strek i markeringen flytter siktepunktet ca. 3 cm. Treffpunktet holder seg stabilt når låseskruene i bakkant strammes.

Batteriet skiftes på undersiden ved først å løsne selve huset fra bunnplata. Denne har Doctersight-mønster i festet, som åpner for et utall montasjemuligheter. Det følger med en gummihette for å beskytte siktet under transport.

Velfungerende

Siktet skiller seg lite fra andre reflekssikter, og gir en tydelig, konsentrert rød lysflekk samme hvor du ser den i ruta. Siktet er paralaxefritt, det vil si at prikken ikke trenger å være sentrert i ruta for å angi riktig treffpunkt. Dette er en hjelp ved raske skudd, og er en av de gode egenskapene til slike sikter.

Det finnes en rekke slike blåkopier av Docter-siktet, og Hawke Micro Reflex er en velfungerende utgave med en fornuftig balanse mellom pris og kvalitet.

Hawke Micro Reflex Sight 3 MOA

PRODUKTFAKTA: Åpent reflekssikte for Weaverbase.

Rødt siktepunkt i 3 bueminutters størrelse (ca 9 cm på hundre meter).

Vekt 54 gram, 46 mm lengde, 30 mm bredde.

Batteri type CR2032.

Treffpunktforlytning 29mm per strekk på 100 m, eller 1 bueminutt (MOA).

PRIS: kr 2949,-

LEVERANDØR: Norma AS

KARAKTER: 4

Powered by Labrador CMS