Annonse

Har kommet bud på Meraker Brug

Eiendommen til Meraker Brug er så stor at den dekker omtrent 94 % av Meråker kommune. Nå kan det hende at eiendommen, som blant annet byr på småviltjakt, storviltjakt og fiske, blir solgt. Etter det Jakt & Fiske erfarer, er det kommet inn mer enn ett bud. Budfristen går ut 15.10. 2022.

Minst to potensielle kjøpere har kommet med sine bud på Meraker Brug AS. Budfristen er straks ute, men hvem som eventuelt får kjøpe den store eiendommen, vites ikke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Tidligere i sommer ble det klart at eiendommen, som av mange jakt-, fiske- og friluftsinteresserte kalles for en «trøndersk indrefilet», er til salgs.

Fristen for å legge inn bud på Meraker Brug AS går ut i morgen, og Jakt & Fiske erfarer at det allerede har kommet inn mer enn ett bud.

– Håper på et hjerte for bygda

Eiendommen til Meraker Brug AS er på omtrent 1.3 millioner dekar, og utgjør cirka 94 prosent av Meråker kommune.

– Vi er fryktelig spente, og håper inderlig på fremtidsretta eiere med planer for videreutvikling av eiendommen, som ivaretar de avtaler som ligger der allerede og som ser verdien av lokal verdiskaping og arbeidsplasser. Og best av alt, har ett hjerte for den flotte bygda vår, sier ordfører Kjersti Kjenes (Meråker Tverrpolitiske Bygdeliste).

Les også: Hvem kjøper ærverdige Meraker Brug?

Usikkerheten rundt hvem som eventuelt kunne være interessert i å kjøpe Meraker, er stor, og spekulasjonen har vært mange. Kjell Inge Røkke har vært pekt på som en mulig kjøper, det samme har Statskog.

Men dersom sistnevnte skal kunne legge inn et bud på over 1.5 milliarder kroner, må Stortinget gi tillatelse og hjelpe til med finansieringen.

– Meningsvakum

Nylig spurte stortingsrepresentant Rasmus Hansson landbruksminister Sandra Borch (SP) om hvorvidt Statskog får kjøpe Meraker Brug AS.

Svaret var alt annet enn tydelig. Landbruksministeren svarte slik:

Jeg er kjent med at aksjene i AS Meraker Brug vurderes solgt. Ved eventuelle behov vil regjeringen komme tilbake til Stortinget på egnet måte.

Hansson kaller svaret for en bortkastet mulighet til å vise at regjeringen mener alvor med Hurdalsplattformen og valgkampens mange grønne løfter.

– Å svare på denne måten er nærmest et meningsvakum. Ved å la Statskog kjøpe Meraker Brug kunne regjeringen sikre allmennhetens tilgang på jakt, fiske og friluftsliv, og kombinere det med å utvikle framtidas kombinasjon av næring, naturmangfold og naturbruk, sier Hansson.

Allmenehets tilgang på jakt, fiske og friluftsliv er ikke nevnt spesifikt i samarbeidsdokumentet mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet, men omtales mer generelt slik:

«Satsing på friluftsliv er eit viktig tiltak for god folkehelse, og desse opplevingane må gjerast tilgjengelege òg for dei som treng tilrettelegging»

– Må få drive bærekraftig

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har hele tiden frontet at Statskog bør å kjøpe Meraker Brug.

Leder i NJFF og skogbruker Knut Arne Gjems har en klar oppfordring ved et eventuelt oppkjøp.

– Statskog driver bærekraftig allerede i dag. Ved et eventuelt oppkjøp er det viktig at Statskog ikke tvinges til å hogge store mengder skog for å finansiere kjøpet, sier han.

Powered by Labrador CMS