Ventelykke

«Gleden ved forberedelser er nesten like stor som den du opplever i elva eller på vidda.»

Ja! Nye snører! Smilet går helt rundt. Jeg ser ut som en uke på julaften. Gubben flirer. Jeg kveiler den gamle lina over på en tom spole. Innholdet i pakka jeg akkurat har hentet ligger foran meg på bordet. Dypt konsentrert legger jeg nyanskaffelsen på snella. Vekten burde være passe.

Jeg tar et par blindkast og skyter snøret et godt stykke utover den frosne bakken. Yess! En passerende turgåer ser på meg med undrende blikk. Den sure vinden biter, men kalenderen sier «snart vår». Plenen er dekket av snø med et lag skare på toppen, men jeg har begynt å tenke på sjøørret.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Meninger

Tragedien Tana

Fredning er kraftig lut, men framstår som det eneste fornuftige tiltaket i dagens situasjon i Tana, skriver Jakt & Fiske på lederplass.
Debatt:

Elgjakt og elgforvaltning

Vi har dessverre mange eksempler på en negativ effekt av at de fineste elgoksene blir felt. Og resultatet tør være kjent, skriver innsenderen.

På forsiden nå