Ventelykke

«Gleden ved forberedelser er nesten like stor som den du opplever i elva eller på vidda.»

Ja! Nye snører! Smilet går helt rundt. Jeg ser ut som en uke på julaften. Gubben flirer. Jeg kveiler den gamle lina over på en tom spole. Innholdet i pakka jeg akkurat har hentet ligger foran meg på bordet. Dypt konsentrert legger jeg nyanskaffelsen på snella. Vekten burde være passe.

Jeg tar et par blindkast og skyter snøret et godt stykke utover den frosne bakken. Yess! En passerende turgåer ser på meg med undrende blikk. Den sure vinden biter, men kalenderen sier «snart vår». Plenen er dekket av snø med et lag skare på toppen, men jeg har begynt å tenke på sjøørret.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Meninger

Forfatter og journalist Tom Stalsberg mener flere burde bli krenket av hvor dårlig det står til det med Moder Jord. Illustrasjon: Lars M. Aurtande
Kommentar | 

Nede for telling

Kom igjen dere unge, og dere kjendiser som lever av sladder og tøv. Kjør på, Mutter Jord trenger dere.
Debatt:

Hva med viltet i en stadig tettere skog?

Professor emeritus Olav Hjeljord ved NMBU roper varsko om beiteforholdene til viltet i stadig tettere skog.
Leder:

Jakten på jakta

Kari og Ola jeger er stadig på flyttefot. Hvordan skaffer du deg jakt med utgangspunkt i ny adresse?

På forsiden nå