Hva kan et uberørt og unike villreinfjell være verdt om 50 eller 100 år, spør kronikkforfatterne. Foto: Kjell-Erik Moseid

Hyttebyer eller levende villreinfjell?

Hvordan skal villreininteressene hamle opp med hytteprosjekter i mange hundremillionersklassen? Spørsmålet er hva vi er villige til å betale for livskraftige villreinbestander.
23. april 2021
«Villreinen har ikke noe ønske om å se hverken skiløpere, turstier eller lysene fra høystandard hytteområder.»

31. oktober var hovedsaken i Finansavisen; «Dæhlie-hytter til 200 mill. stanset». I artikkelen kan vi lese om Sjusjøens vannmareritt og hvordan «…lokale entreprenører lider. Bjørn Dæhlie måtte avbryte salget av hytteprosjektet til 200 millioner kroner».

Stans av hyttebyggingen i et av landets største hyttebyer skyldes overbelastning av allerede eksisterende kloakk-, avløp- og vannledningssystem. Kapasiteten er sprengt, og kostnadene med å bygge nytt har fått en prislapp ingen vil betale. Ennå.

«Skal vi ta vare på våre gjenværende villreinstammer, må vi tørre å diskutere konsekvensene av den nedbyggingen av fjellområder som vi nå er vitne til.»

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Meninger

Debatt:

Elgjakt og elgforvaltning

Vi har dessverre mange eksempler på en negativ effekt av at de fineste elgoksene blir felt. Og resultatet tør være kjent, skriver innsenderen.
Månedens kommentar?

Fair play?

På forsiden nå