Hva kan et uberørt og unike villreinfjell være verdt om 50 eller 100 år, spør kronikkforfatterne. Foto: Kjell-Erik Moseid

Hyttebyer eller levende villreinfjell?

Hvordan skal villreininteressene hamle opp med hytteprosjekter i mange hundremillionersklassen? Spørsmålet er hva vi er villige til å betale for livskraftige villreinbestander.
23. april 2021
«Villreinen har ikke noe ønske om å se hverken skiløpere, turstier eller lysene fra høystandard hytteområder.»

31. oktober var hovedsaken i Finansavisen; «Dæhlie-hytter til 200 mill. stanset». I artikkelen kan vi lese om Sjusjøens vannmareritt og hvordan «…lokale entreprenører lider. Bjørn Dæhlie måtte avbryte salget av hytteprosjektet til 200 millioner kroner».

Stans av hyttebyggingen i et av landets største hyttebyer skyldes overbelastning av allerede eksisterende kloakk-, avløp- og vannledningssystem. Kapasiteten er sprengt, og kostnadene med å bygge nytt har fått en prislapp ingen vil betale. Ennå.

«Skal vi ta vare på våre gjenværende villreinstammer, må vi tørre å diskutere konsekvensene av den nedbyggingen av fjellområder som vi nå er vitne til.»

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Meninger

Debatt og meninger:

Selens predasjon på torsk og laks

– forstår Havforskningsinstituttet hva som skjer?

Griseprat

Skyting på springande grisar er ikkje for kven som helst, det er toppidrett!
Ytring:

Ta vare på fellesskapets skog

Arbeiderpartiet vil stoppe høyreregjeringens utsalg av skogeiendommer i Statskog, skriver Bjørnar Skjæran, nestleder i Arbeiderpartiet

På forsiden nå