Laksefoto 2019 er en fotokonkurranse i anledning Villaksens År, med laksen og laksefiske i fokus. Send oss ditt beste laksebilde, og vær med i konkurransen om to døgn guidet laksefiske i Altaelva i den beste fisketiden i slutten av juli.

Foto: Espen Hansen

Er egentlig fluefisker som hadde mulighet til å fiske på et vald som heter Nedre Ekli i Orkla noen dager som Orkla jff hadde ordnet som ungdomsfiske. Datoen var 13. Juni 2019 jeg hadde vært der hele dagen og gått over strekningen med alt av fluer og liner, kastet både kort og langt, vi så fisk så vi visste det var fisk på valdet. Da jeg hadde mistet håpet kom en jevnaldrende kompis litt utpå kvelden han fisket med mark å hadde trua etter at han hadde gått over valdet med markklysa si så tenkte jeg at når han ikke tar på marken hans så er nok ikke noenting vits, så jeg gikk runden for å si «hade og takk for idag» når jeg kom bort til kompisen som sto uti elva og fisket ca mitt på strekningen så tenkte jeg at jeg skulle ta noen få kast me mark noe jeg egentlig ikke er vant med siden jeg er fluefisker, kompisen var tom for mark og det var bare såvidt det var mark på kroken. Først et kast ca midt i elva, ingenting. Så tre skritt nedover andre kastet midt i elva, jeg kjente bunn plutselig ble det bråstopp uti der jeg trudde jeg satt fast og dro til men da ble det liv i andre enden, etter en hard kamp og 300meter nedstrøms elva var det en lykkelig fluefisker som hadde fått laks på 8,5kg på markstanga til kompisen.

Espen Hansen 17år

Laksefoto 2019