Annonse

Test av Work Sharp PAJ slipejigg

Vi har testet Work Sharps slipejigg PAJ.

Skarp kniv – enkelt og greit

Slipejiggen Work Sharp PAJ gir god kontroll på slipeprosessen, helt garantert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Work Sharps justerbare stativ for vedlikehold og oppsett av ny knivegg fungerer effektivt og er lett i bruk. Den medfølgende bruksanvisningen er enkel og selvforklarende.

Det samme kan sies om de grundige YouTube videoene på hjemmesiden til leve- randøren. Settet kommer nedpakket i fire deler, hvorav den ene delen består av en svingbar pendel med tre bryner i forskjellige grader fra grov, via medium til fin.

Skarpt i en fei

Både montering av delene og bytte mellom slipegradene er enkelt. Deretter er det bare å sette i gang en slipeprosess som gir et overraskende godt resultat.

Test: Snedig kniv til fjelljakta

Om kniven bare trenger litt vedlikehold, er man ferdig på et drøyt minutt. Om kniven er blitt skikkelig sløv og trenger en ny egg, må du starte med det grøvste diamantbrynet, og da tar det noen minutter ekstra.

Riktig vinkel

Man kan slipe et bredt spekter av forskjellige knivtyper og verktøy. Økser og andre større redskaper er den ikke beregnet for. Den har et enkelt system for å endre vinkel på eggen, og det anbefales å holde et arkiv over vinkelen som er brukt på den enkelte kniv, slik at den slipes likt hver gang.

Stortest: Åtte lette diamantbryner til turbruk

Dermed får man et presist resultat. Det er sannsynligvis mer effektivt å bruke båndslipere, men da mister man litt kontrollen på hvor mye metall som slipes bort, og knivene vil ikke vare like lenge.

Finish

Settet trenger minimalt med vedlikehold. Man børster bort slipe- støvet etter bruk, og visker bort belegget på det keramiske brynet med et viskelær. Riggen står svært stabilt på underlaget, noe som gir sikker bruk og et jevnt resultat. Den største fordelen sammenliknet andre varianter vi har prøvd, er at ingen av brynene trenger olje eller vann.

Stortest: Vi tester store filetkniver

Det blir med andre ord mindre søl og en enklere prosess. Det eneste som mangler i oppsettet, er et lærstykke med slipepasta. Det ville gitt den siste finishen man får når knivene slipes profesjonelt. Her får man uansett skarpe kniver på relativt kort tid til en høyst overkommelig pris.

Work Sharp PAJ

Justerbart knivslipesystem med to diamanbryner og et keramisk bryne, samtlige bryner er utskiftbare.

Pris: kr 995,-

Leverandør: Alterno AS, www.alterno.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS