Annonse

Test av Work Sharp PAJ oppgraderingssett

Test av Work Sharp PAJ oppgraderingssett

Kvesser kniven for andre gang

Med denne oppgraderingen er Work Sharps PAJ så og si komplett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Vi har tidligere testet skjerpe- og slipesettet PAJ fra leverandøren Work Sharp. Settet fikk gode skussmål, men vi savnet en lærstropp for å få siste finish på eggen.

Det viste seg i ettertid at leverandøren allerede hadde tenkt på saken, og mere til. Løsningen er et eget oppgraderingssett, som i tillegg til lærstropp også inneholder tre stenger med forskjellige slipegrader; en stang med tre grove grader, en stang med tre fine grader.

Det følger også med et lite keramisk bryne for serraterte egger, og en solid veske som rommer både originalsettet og oppgraderingsdelene.

Nennsom hånd

Et moment som ikke ble fanget opp i første testrunde av riggen, er at det kan være utfordrende å skjerpe svært lange og tynne kniver, som for eksempel fileteringskniver. På slike kniver er det vanlig å bruke en lav vinkel for å få eggen ekstra skarp.

Men for å unngå at det tynne knivbladet kommer i konflikt med knivholderen på slipejiggen, må bladet settes langt ut. Det fører til at kniven fort vil endre stilling eller falle ut dersom du bruker litt rykk ved skjerpingen.

Med en nennsom hånd lar det seg gjøre, men vær oppmerksom på akkurat dette momentet dersom du primært vil skjerpe fiskeknivene dine.

Enkelt og effektivt

En ny samlet vurdering av PAJen, inkludert oppgraderingssettet, er at Work Sharps løsning fortsatt er et svært nyttig sett som fungerer enkelt og effektivt til skjerping av jakt- og fiskekniver i «normale» størrelser. Skjerp i vei, men pass så du ikke skjærer deg.

Work Sharp PAJ oppgraderingssett

Inneholder tre ekstra stenger med til sammen sju forskjellige slipegrader og lærstropp, i tillegg til solid oppbevaringsveske for hele systemet.

Leverandør: Alterno AS, alterno.no

Pris: kr 1299,- (kun oppgraderingssettet)

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS