Annonse
En perfekt presset «kaffepuck» er klar til å skrus inn i tønna. Man kan bruke det meste, men espressomalt kaffe på nest fineste nivå er nok det beste. Delene bak er alt som trengs.

Test av Wacaco Nanopresso

Tar du kaffen din like seriøst som valg av jakt- og fiskeutstyr, er denne «espressomaskinen» et aldri så lite funn.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det kreves mye trøkk og en passe dose finkvernede kaffebønner for å trylle frem en ekte espresso. Her skal en karamellaktige «crema perfetta» vake i vannfilmen i den lille espressokoppen.

Kanskje ikke like mandig i felt som svartkjele og bålkaffe, men du verden så himmelsk det smaker, og så mye fortere man kan lage en perfekt kaffekopp ala americano: En shot espresso + 3 deler varmt vann, så er du i mål.

Med Wacaco Nanopresso blir du en turbarista.

Wacaco har for alvor posisjonert seg som den moderne jeger- og fiskers transportable kaffemaskinprodusent. Sist testet vi «skru-koppen» Pipamoka, som gir herlig presskannekaffe.

Nå ser vi på det de er mest kjent for; små «tykktønner» som lager skikkelig god espresso i felt. Testmodellen (Journey Fall Break) var til og med prydet med et høstfiskemotiv, og henvender seg åpenbart til turbaristaer med fiskeabstinenser.

Test: Wacaco Cuppamoca - super kaffetrakter i miniformat

Kaffebar i det fri

For å lage en kopp kaffe er det lurt å forvarme «tønna» ved å la en ladning vann kjøres kjapt igjennom. Deretter setter man inn espressokapselen, hvor espressokaffen er komprimert med bunnen av doseringsskjeen.

Husk å ha 3-4 mm klarering i toppen. Den skrus så fast, og nytt vann tømmes i.

Om litt er kaffen klar. Perfect crema og smak. Alt er vanntett og intet lekker. Alt kan legges tilbake og vaskes hjemme.

Espressokoppen i bunnen tas nå ut, før man snur herligheten opp ned og begynner å pumpe. Først 7-8 ganger. Om du nå venter litt, får du sterkere smak, eller du fortsette med ytterligere omtrent 20 pumpinger før espressoen er ferdig. Det tar kun 20-25 sekunder. Smaken er tilnærmet identisk som på en kaffebar, så du kan servere perfekte shots med fiskelua høyt hevet.

Mange muligheter

Det finnes mye tilleggsutstyr til Nanopresso. Jeg har NS adapteret for å bruke Nespressomaskin- kapsler. Disse smaker perfekt og er den raskeste og reineste løsningen. Dessverre kreves et større etui dersom man vil ha alt med samlet. Kaffeelskeren kan vurdere Nanopresso Barista Kit i stedet, eller som tillegg til Nanopresso.

Test: Wacaco Pipamokka - kompakt kaffetrakter på tur

Den lager en dobbel espresso eller en lungo i farta, men alle delene er kompatible, så valgmulighetene er mange. Den medfølgende børsten bruker jeg nesten aldri, da jeg heller skyller de løse delene etter hver ladning. Om du virkelig er glad i espresso og er mye på tur, er dette drømmen for deg.

Wacaco Nanopresso

Transportabel, manuell espressomaskin levert i cordura etui med glidelås.

Varmt vann, kaffe (8 gram) (ev. NS Adapter + 1 Nespresso kapsel) og håndkraft gir en kopp (ca. 80 ml) espresso.

Består av espressokopp, vannbeholder, pumpeenhet (gir opptil 18 bar trykk), espressoadapter, måleskje og rensebørste.

Måler 156x71x62 cm og veier 336 g uten etui. Dette veier 75 g i tillegg.

Pris: kr 799,-

Leverandør: Wacaco Company Limited

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS