Annonse

Test av Wacaco Pipamoka turkaffetrakter og -kopp

Pipamoka er en kompakt kaffetrakter og termokopp med formåleskje, rensebørste og trakt, som holder varmen i tre – fire timer.

Kaffe med ny vri

Wacaco Pipamoka lager kaffe på underlig vis, men smaken er herlig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Produsent Wacao er trolig mer kjent for sin kompakte Nanopresso, som lager skikkelig tur-espresso. Selv foretrekker jeg å ha en stor kopp sort kaffe, som tar like lang tid å få i seg som tiden det tar å våkne og bedømme fiskemulighetene nær campen.

Til det er Pipamoka et godt alternativ til det meste på markedet. Pipamoka bruker varmt vann og vakuum i en ekspanderbar termokopp til å trekke ut smaken. Skulle det vake storfisk, kan du raskt slippe termokoppen fra deg; den er tett og holder på varmen i nesten fire timer.

Test: Wacaco Cuppamoca - lett og lekker løsning for håndbrygget turkaffe

Det finnes mange måter å lage en kjapp og god kopp kaffe på tur, eller på kontoret når du er lei av kaffemaskina. Pipamokas største fordel er at alt du trenger kommer i koppen, som igjen kommer i en liten reisepose.

Kaffekapselen er robust og enkel å håndtere. Fyll på kaffe, legg kapselen oppi og la den drukne i det varme vannet. Den blir helt ren når du skyller med varmt vann etter bruk.

Skal du kun ha en kopp, kan du legge i kaffen hjemme, og kun helle i vannet når du blir sugen. Det tar ca. to minutter fra du har helt i vannet, til du har skrudd opp vakuum-delen, som tvinger vannet gjennom kapselen. Deretter fjerner du ekspansjonsdelen (skruen) og setter lokket på.

Det er enkelt, men samtidig har man mange deler som skal vaskes og renses i felt. Kaffen blir dog veldig god, og termokoppen holder høy kvalitet. Litt irriterende at lokket (som sitter veldig godt) må skrus helt av om man skal få tatt en sup.

Test: Wacaco Nanopresso - en bærbar espressomaskin

Pipamoka trenger litt innkjøring; skrur man for fort, blir kaffen tynn og alt vannet kommer ikke gjennom. Det kan fort bli noe søl. Innvendig er det fire målestreker, som gjør det lett å lære seg teknikken, og tilpasse mengden melk, om man ønsker det. Termokoppen holder som lovet, og er bygget for å vare «livet ut».

Med «skruen» i koppen og varmt vann, trenger du kun å slippe kapselen nedi, dunke koppen et par ganger for å få ut luft, sette på lokket og begynne å skru.

Wacaco Pipamoka

Kompakt kaffetrakter og termokopp i isotermisk rustfritt stål med innvendig ekspansjonsdel, kaffekapsel og lokk i plast. Kaffefilter i rustfritt stål.

Leveres med trakt, måleskje, rensebørste, bærepose og instruksjonsbok. Tåler ikke oppvaskmaskin. 

Traktetid: ca. 2 min. 

Mål: 73 mm x 182 mm. 

Kapasitet kopp/traktekapasitet: 300/240 ml. 

Vekt: 425 g.

Pris: kr 549,-

Leverandør: Wacaco Company Limited

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS