Denne lille råtassen lager supert «håndbrygg», og viser igjen hvorfor produsenten Wacaco er et navn verdt å merke seg for alle som ikke bare er fornøyd med bålkaffe på tur. Foto: Tommy Egra
Denne lille råtassen lager supert «håndbrygg», og viser igjen hvorfor produsenten Wacaco er et navn verdt å merke seg for alle som ikke bare er fornøyd med bålkaffe på tur. Foto: Tommy Egra

Test av Wacaco Cuppamoca

Wacaco er en spennende aktør i tur-kaffe segmentet. De manglet imidlertid en filterkaffeløsning for turbruk. Nå er den på plass.
17. juni 2022

Med deres pour-over modell, kalt Cuppamoca, har de igjen klart å designe noe nytt og spennende for dem som er seriøst glade i god turkaffe. På godt norsk kalt «håndbrygg».

Egentlig er ingenting «nytt». Det er bare det at de har klart å skvise en typisk filterholder inn i sin populære 300ml termokopp, som sklir greit ned i sidelomma på sekken. Siden filterholderen nesten er identisk med «verdensstandarden» fra Hario, kalt V60, vil du i teorien kunne lage like god kaffe som på en kaffebar.

Test: Wacaco Pipamokka - kompakt kaffetrakter på tur

Termokopp og drikkelokk

Når kaffen er ferdig, tas filterholderen av og settes på et praktisk drypplokk. Drikkelokket settes så på, og det er helt tett og svært behagelig å drikke fra.

Test: Wacaco Nanopresso - bærbar espressomaskin

Wacaco leverer noe unikt igjen. Men filtrene gir pappsmak, så vi anbefaler å bytte til Hario-filter fra dag én! Vi noterer oss også at drikkelokket sitter litt løst i sammenpakket tilstand.

Wacaco Cuppamoca

Filterkaffeløsning for turbruk.

Ytre mål: 89,5 x 169 mm.
Vekt: 316 g.
Kapasitet: 300 ml

Pris: ca. 499,-
Leverandør: www.wacaco.com

Karakter: 5

 

Siste fra Utstyr

Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.
Test av Blaser B2 2-12x50 ic. Foto: Olaf Schjøll
Termisk tilpasning fra Blaser:

Test av Blaser B2 2-12x50 ic

Blaser B2 er en ny serie kortere kikkertsikter laget for å ruve mindre med frontmontert termisk kamera, men fungerer også fint uten.
Vi har testet den superlette pakkrammesekken Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack. Foto: Dag Slettebø
Superlett pakkrammesekk:

Test av Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack

Seek Outside Unaweep 6300 er en svært lett pakkrammesekk som balanserer fint i det krevende skjæringsfeltet mellom vekt, komfort og holdbarhet.

På forsiden nå