Annonse

NM jegertrap 2024

Tittelforsvarer Skoglund innfridde

Sindre Bråten Skoglund fra Kroken JFF vant NM jegertrap enda en gang!

I fjor sikret Sindre Bråten Skoglund fra Kroken JFF to NM-titler, og nå var det tid for å forsvare gullet i NM-jegertrap – på hjemmebane!

Publisert Sist oppdatert

I jegertrap er marginene ørsmå, men har en først sikret seg en finaleplass så kan alt skje. Før finalen lå Johan Harstad fra Gjemnes JFF og Roger Strømeng fra Alta JFF i tet med 74 treff (av 75 mulige), men hele sju skyttere, deriblant Sindre Bråten Skoglund, var kun ett treff bak. Finalerunden besto av én runde jegertrap – 25 skudd. 

Etter at alle finaleskudd var avfyrt, var fasiten at tittelforsvarer Sindre Bråten Skoglund og Johan Harstad (tidligere tre ganger norgesmester i trap), begge med 97 treff, måtte ut i omskyting om gullet.

Spenningen varte til siste skudd i omskytingsrunden, hvor Harstad måtte se ei leirdue komme seg «helskinnet» unna haglsvermen, og gullet gikk dermed til Sindre Bråten Skoglund. Smått historisk er det også å forvare et NM-gull i jegertrap.

35 leirduer måtte til i omskytingen før Jørgen Nybøle fra Arbeidernes JFF Halden kunne innkassere juniorgullet.

Forrykende omskyting

Juniorkampen skulle også vise seg å bli nærmest en reprise av fjoråret. Jørgen Nybøle fra Arbeidernes JFF Halden hadde en delt ledelse inn i finalen, sammen med yngre juniorskytter Lucas-Emil Westad fra Moss og Omegn JFF. 

Eva Kristin Knudsen fra Støren JFF ble beste dame i NM jegertrap med 92 treff.

I finalen glapp det noen få duer for Westad, mens Torjus Hultin Aurebekk fra Songdalen JFF tok inn det ene treffet han var bak Nybøle. Det måtte dermed omskyting til for å kåre en vinner – og hvilken omskyting det ble! Først på den 35 leirdua ble det avgjort, med gull til Nybøle og sølv til Hultin Aurebekk – i år som i fjor.

Strålende NM-arrangement

De mange frivillige i Kroken JFF leverte et strålende NM-arrangement, hvor ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Stevnegeneral Morten Aakre hadde lange dager med organisering både før og under NM jegertrap og leirduesti. Han avslører at noe av «hemmeligheten» bak et godt arrangement er at alle bidrar og drar i samme retning. God «standing» i bygda og et velvillig næringsliv er også til god hjelp.

I Kroken er det mange medlemmer og andre støttespillere som bidrar når jobben skal gjøres, og det legges merke til! De mange Kroken-skytterne som sanket medaljer under NM, var også travelt opptatte med dugnadsarbeid fra morgen til kveld hele uka. Imponerende!

Norgersmesterskapet

Plassering Navn Forening Poeng
Gull:Sindre Bråten SkoglundKroken JFF97 treff (e.o)
Sølv:Johan HarstadGjemnes JFF97 treff (e.o)
Bronse:Frode RundhaugNordre Land JSK96 treff (e.o)

Beste junior

Plassering Navn Forening Poeng
Gull:Jørgen NybøleArbeidernes JFF Halden94 treff (e.o)
Sølv:Torjus Hultin AurebekkSongdalen JFF94 treff (e.o)
Bronse:Lucas Emil WestadMoss og Omegn JFF92 treff

Beste dame

Plassering Navn Forening Poeng
Gull:Eva Kristin KnudsenStøren JFF92 treff
Sølv:Vibecke TidemandsenRingebu og Fåvang JFF91 treff
Bronse:Monica Kippernes RånesRennebu JFF86 treff

Veteran

Plassering Navn Forening Poeng
Gull:Roy Vidar NilsenTvedestrand JFF95 treff
Sølv:Gunnar GrønnerødKroken JFF94 treff
Bronse:Tommy JakobsenGrimstad JFF93 treff

Lagskyting

Plassering Forening Poeng
Gull:Kroken JFF143 treff
Sølv:Nordre Land JSK141 treff (e.o)
Bronse:Arbeidernes JFF Halden141 treff (e.o)

Knudsen vant dameklassen 

Blant damene var det Eva Kristin Knudsen fra Støren som tok seieren, med 92 treff, med Vibecke Tidemandsen fra Ringebu og Fåvang JFF like bak med 91 treff. Monica Kippernes Rånes fra Rennebu JFF sikret seg bronseplassen. 

Veteranklassen ble vunnet av Roy Vidar Nilsen fra Tvedestrand JFF, med 95 treff. Sølvet gikk til Gunnar Grønnerød fra Kroken JFF, og bronsen til Tommy Jakobsen fra Grimstad JFF med 93 treff.

Powered by Labrador CMS