Anne Marte fulgte børse­maker­drømmen

Anne Marte Kvarme (20) ønsket ingen kontorjobb, hun ville bruke kreativiteten og hendene. Med lidenskap for jakt og våpen ble kursen satt. I dag jobber hun som børsemaker hos Jaktia i Sarpsborg.
04. november 2019

– Jeg har alltid vært interessert i jakt, sportsskyting og teknikk når det gjelder våpen. Jeg har vært med pappa på jakt så lenge jeg kan huske, men har ikke gått med våpen selv før for to år siden, sier Anne Marte Kvarme, som har vokst opp i Vestbygda i Ås.

– Jeg gikk først design og håndverk ved Vestby videregående skole. Deretter siktet jeg meg inn på børsemakerlinja i Gauldal, som er den eneste i sitt slag i Norge. De tar kun inn åtte elever i året, og jeg følte meg slett ikke sikker på å komme inn. Heldigvis passerte jeg nåløyet, sier hun og fortsetter:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Bjørn skutt i Tolga kommune

Natt til fredag rykket et fellingslag ut i Tolga kommune, der et viltkamera ved midnatt hadde filmet en bjørn. Fredag morgen ble bjørnen skutt.

Nå starter bukkejakta

Bukkejakta er nå i gang og er starten på høstens jaktperiode for tusenvis av jegere.

Grensegjerde har redusert bestanden av villsvin i Danmark

Et omstridt gjerde på grensa mot Tyskland, som sto ferdig i desember, har redusert bestanden av villsvin i Danmark.

På forsiden nå