Lyddisiplin er kanskje det aller viktigste i elgskogen. Sitter du ellers godt på en post med litt overhøyde, og har børsa rimelig klar, ligger mye til rette for kontakt med dyr. Foto: Torgeir W. Skancke

Slik får du elg på post

Det er en kjensgjerning at noen postjegere har større suksess enn andre. Det er ikke tilfeldig. Her er knepene som øker sjansen for å bli en «viltmagnet».
18. september 2019

Det eneste du i realiteten kan gjøre noe med, er din egen adferd i terrenget. Dyras adferd har de brukt mange millioner år på å finslipe – for at du ikke skal lykkes. Det er dette din adferd skal trumfe.

Har du studert ørene til elgen? De kan minne om et sett radarer, som kan dreies i alle retninger. De fanger kontinuerlig opp lydbildet i en stor radius. Derfor er mest mulig lydløs framferd en avgjørende faktor om du skal lykkes som jeger.

Les også: Fire tips for gode treff 

Les også: Bli en postmester - ti tips for bedre posteringsjakt.

Les også: Hva ser viltet?

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå