10. august går startskuddet for bukkejakta, årets høydepunkt for tusenvis at jegere. Foto: Urospoteko/Stockphoto.

Slik lykkes du som bukkejeger

Vet du hva det vil si å sitte stille og tålmodig på post? Eller ta deg lydløst fram under smygjakt. Studere katten din!
06. august 2019

Katter er åpenbart utstyrt med grenseløs tålmodighet. Den enkle jaktstrategien er trolig omtrent slik; ok – det gikk en mus ned i hullet i bakken. Før eller siden må den ut igjen, og det eneste jeg har nok av er tid. Jeg har et hav av tid her jeg sitter, og jakterfaring tilsier at før eller siden dukker musa fram igjen.    

Også de større kattedyrene er dyktige jegere, og det ultimate forbilde for en jeger på to bein. Men heller ikke en leopard lykkes hver gang …


Snikjakt i motvind


Avslørt


Alternative atkomstveier


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå