Rogenmorener, store og bratte rygger av stein og grus, er et karaktertrekk for landskapet på både norsk og svensk side i Femundsmarka. Bra fysikk som hundefører er en fordel her inne.

Skrekkens jaktfelt

For å jakte her bør du være lettbeint og se lyst på livet. Vi hang oss på jaktlaget til Kjell Erik Joten i blokkmarka på jaktfelt 31, det mest avsidesliggende terrenget nord i Femundsmarka.
29. april 2019
Da vi fikk tildelt jaktfelt nummer 31, måtte vi ta noen dager betenkningstid.

Stor-Svuku har allerede tatt vinter­hatten på når jaktleder Kjell Erik Joten setter kursen over Femunden, landets nest største innsjø. I Storvika venter en marsj på nærmere tre timer for å komme til Grislehåbua ved elva Røa, på fylkesgrensa mellom Hedmark og Sør­Trøndelag. Her venter resten av det sju mann store jaktlaget som opererer på jaktfelt 31, Femundsmarka Nord.

Den første uka jaktes det i hjertet av nasjonalparken, siste periode foregår i den furukledde lia ned mot Femunden. Kvota er på fem dyr, fordelt på en okse, ei ku og tre kalver/ungdyr.

Drahjelp fra fjellstyret


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Påvirker jakt bjørnebinnas strategi?

Bjørnungene blir hos binna et år lenger enn tidligere. Professor Andreas Zedrosser betegner tendensen som en overlevelsesstrategi.

18 ulver DNA-registrert så langt i sommer

Av de 18 ulvene som er registrert på DNA så langt i sommer, antas ti av dem å være på vandring, ifølge Rovdata.

20 ulver felt siste jaktår

Totalt ble 20 ulver rapportert skutt eller drept i jaktåret 2019-2020, noe som er seks færre enn forrige jaktår. Felling av andre rovdyr økte noe.

På forsiden nå