Rogenmorener, store og bratte rygger av stein og grus, er et karaktertrekk for landskapet på både norsk og svensk side i Femundsmarka. Bra fysikk som hundefører er en fordel her inne.

Skrekkens jaktfelt

For å jakte her bør du være lettbeint og se lyst på livet. Vi hang oss på jaktlaget til Kjell Erik Joten i blokkmarka på jaktfelt 31, det mest avsidesliggende terrenget nord i Femundsmarka.
29. april 2019
Da vi fikk tildelt jaktfelt nummer 31, måtte vi ta noen dager betenkningstid.

Stor-Svuku har allerede tatt vinter­hatten på når jaktleder Kjell Erik Joten setter kursen over Femunden, landets nest største innsjø. I Storvika venter en marsj på nærmere tre timer for å komme til Grislehåbua ved elva Røa, på fylkesgrensa mellom Hedmark og Sør­Trøndelag. Her venter resten av det sju mann store jaktlaget som opererer på jaktfelt 31, Femundsmarka Nord.

Den første uka jaktes det i hjertet av nasjonalparken, siste periode foregår i den furukledde lia ned mot Femunden. Kvota er på fem dyr, fordelt på en okse, ei ku og tre kalver/ungdyr.

Drahjelp fra fjellstyret


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Trippel-NM i Målselv

Norgesmester i elgskyting: Even Nordsveen fra Løiten JFF

Selv med få deltakere i NM i elgskyting ble en verdig vinner kåret. Det vanket kongepokal på årets norgesmester.
Trippel-NM i Målselv

Norgesmester jegertrap 2021: Martin Røsaker (18)

Junioren fra Skien banket gamlekara, og lot seniorene kjempe om andreplassen i Målselv.
Trippel-NM i Målselv

Norgesmester leirduesti 2021: Knut Olav Gjerstad fra Løiten JFF

Etter innledende runder lå han tre poeng under lederen, men i finalerunden gikk han klokkerent og vant NM i leirduesti på omskyting mot John-Ole Elseth Nordskog.

På forsiden nå