Megabukk fra Vega

Den dedikerte bukkejegeren Frits Stephansen felte drømmebukken i august. Nå er den målt inn til 187,78 CIC-poeng. Rådyrøya i nord leverer igjen.
29. september 2018


Frits Stephansen skjøt drømmebukken på Vega i august. Den går inn på 10. plass på adelskalenderen for største rådyrgevir felt i Norge. Foto: Privat.

- En utrolig opplevelse! Denne kommer jeg neppe noen gang til å straffe, sier Frits Stephansen til Jakt & Fiske. Den dedikerte bukkejegeren har jaktet på Vega i en årrekke. I august felte han sin «once in a lifetime» bukk, nylig målt til 187,78 CIC-poeng, et hav over gullkravet på 130 poeng. 

Den store øya på Helgelandskysten, lengst sør i Nordland, har nok en gang vist sine kvaliteter som leverandør av rådyrgevir på øverste hylle. Det massive geviret går inn på en 10. plass på den norske adelskalenderen for rådyrgevir. 

Norges nest største rådyrgevir stammer også fra Vega, målt til 197,7 poeng, felt av Knut Flatås i 2010. Norgesrekorden er på 204,7 poeng, det eneste bukkegeviret over 200 poeng, og holdes av Terje Thorsen, felt i Skien i 2005.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Rypejegere svindlet

Flere rypejegere fra Sørlandet har anmeldt en mann fra Telemark som har leid ut et 12.000 daa fjellterreng han ikke disponerte. Mannen skal ha fått utbetalt over 60.000 kroner.

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

På forsiden nå