NJFF håper den nye hundeloven gir gode rammebetingelser for alle sider av et hundehold. Foto: Jo Straube

NJFF ønsker å styrke jakthundens rettssikkerhet

– Selv om vi stort sett er fornøyd med utkastet til ny hundelov, håper vi den endelige lovteksten gir gode rammebetingelser for alle deler av et hundehold, sier jakhundkonsulent.
12. mai 2022

Til uka skal forslaget til revidert hundelov, kalt proposisjon 85L, behandles i næringskomiteen på Stortinget, med påfølgende debatt uka etterpå. Blir lovteksten vedtatt slik den står nå, kan det bli mer krevende å være hundeeier i Norge, mener NJFF. 

I fjor var den reviderte hundeloven ute på høring. Over 400 høringssvar ble avgitt, og arbeidet med den nye lovteksten har fortsatt jevnt og trutt. 

Hva er et angrep?

Løse hunder

– Må slutte med jakthund

– Godt lovforslag

Ekstraordinær båndtvang


Bakgrunnsinformasjon

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Hund

Spordommer Jørn Veidahl ønsker å prioritere ekvipasjer som vil bli gode i ettersøk, til det beste for dyrevelferden. Han er ikke alene i sitt syn. Foto: Alexander Schindler
Viltsporchampionat

NKK innførte championatendringer tross massiv mostand

Norsk Kennel Klub fikk omfattende motbør fra en rekke ettersøksdommere for innføringen av dagens viltsporchampionat. Nå ønsker flere av dem å reservere seg mot å gå fersksporprøver for ekvipasjer som kun jakter titler.
Birdlife Norge mener at man må finne andre måter å trene fuglehunder på enn å sette ut fasan og rapphøns. – Skal man ha en levedyktig bestand av sistnevnte art, er det andre tiltak enn utsetting som må til, sier generalsekretær Kjetil Aadne Solbakken. Fot
Birdlife Norge

– Rapphøna kunne klart seg

Birdlife Norge mener utsetting er feil vei å gå om man ønsker en levedyktig bestand av rapphøns i Norge.
Dekan ved Høgskolen i Innlandet avdelingen Evenstad Maria Hörnell Willebrand bekrefter at et nytt forskningsprosjekt vedrørende fasan og rapphøns er på trappene i samarbeid med FKF. Foto: Torgeir W. Skancke
Forskningsoppdatering:

Skal forske i samarbeid med FKF

Høgskolen i Innlandet avdeling Evenstand skal forske på fasan og rapphøns i samarbeid med FKF. VKM på sin side bekrefter at det ikke er komiteens oppgave å forske.

På forsiden nå