Annonse

Test av Nobel Sweet Copper 30

Test av FOB Nobel Sweet Copper 30.

Jevn kobberpatron til rypejakt

Kobberpatronen fra franske Nobel ga jevne skuddbilder i vårt testvåpen, og bør være et interessant alternativ for rypejegeren.

Publisert Sist oppdatert

Selv om kobber er giftig for en del sopp, moser og alger, tåler dyregrupper som fugl og pattedyr stoffet ganske godt. Kobber er også blant sporstoffene vi er avhengige av i små doser. 

Fugl tåler derimot kobber i høy hastighet relativt dårlig, og det gjør stoffet egnet som haglmateriale.

Ekstra gram på kjøpet

Den franske ammunisjonsprodusenten Nobel produserer haglpatroner med kobberhagl, FOB Sweet Copper. Vekta på haglladningen ligger gjennomgående 1,5 gram over de 30 grammene som står oppgitt på pakka. 

De 320 haglene i nr. 6 måler 2,8 mm i diameter og er forholdsvis runde. Haglladningene er svært jevne i vekt. Haglkoppen i plast er støtabsorberende, og den gjennomsiktige plasthylsa er stjernebrettet.

Ganske trang sverm

Patronene ga en munningshastighet på drøyt 380 meter per sekund. Det er litt lavere enn det produsenten oppgir på pakka, men variasjonen var liten mellom patronene. 

Likevel satt patronene en forholdsvis trang sverm på 20 meters hold med kvart trangboring. Dekningen i svermen var jevn og god, men med noe tettere treff i sentrum.

Går i alle hagler

Nobel FOB Sweet Copper er en svært jevn patron med et noe trangt skuddbilde. Med en egenvekt som ligger mellom stål og vismut, er dette derfor en patron som også kan brukes utover høsten når rypa trykker litt dårligere og holdene blir litt lengre. 

Disse patronene er ladet til standard trykk, og kan derfor brukes i alle hagler.

Nobel Sweet Copper 30

Haglpatron med kobberhagl i kaliber 12/70. Støtabsorberende haglkopp i plast. Stjernebrettet, gjennomsiktig plasthylse.

Ladning: 31,5 gram (oppgitt 30 gram)

Gjennomsnittshastighet: 380 m/s (oppgitt 400m/s)

Hagldiameter: 2,8 mm

Tetthet: 8,98g/cm³

Culot: 16 mm høy base, stjernebrettet plasthysle. Inneholder 320 hagl i diameter 2,8 mm.

Leverandør: Schou våpen AS

Pris: kr 38,76 per stk.

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS