Annonse

Første ulv felt innenfor ulvesona

En ulv ble tirsdag felt i Ulvåa-reviret. Det er den første ulven innenfor ulvesona som felles i år.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Fellingen fant sted i Elverum kommune og er den første som er felt i år innenfor ulvesona, skriver rovdyr.org.

Fellingsområdet ligger i kommunene Elverum og Våler. Hensikten er å ta ut alle dyrene som tilhører Ulvåa-reviret. Den gjenværende kvoten er på sju ulver, men dette kan endres dersom nye opplysninger tilsier at det er flere eller færre dyr i reviret.

Forsinket start

Lisensfellingen av ulv innenfor ulvesona skulle opprinnelig ha startet 1. januar, men ble utsatt på grunn en rettstvist. I korte trekk ba organisasjonen NOAH om midlertidig forføyning, og fikk medhold i Oslo tingrett.

– Staten ved Klima- og miljødepartementet forbys å iverksette vedtak av 20. desember 2022 om felling av ulver på norsk side i revirene Juvberget, Kockohonka og Ulvåa inntil rettskraftig avgjørelse om vedtakets gyldighet foreligger, skrev dommer Helge Johannessen i kjennelsen.

Kort tid etter anket klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) kjennelsen. Fredag 03.02 ble det klart at Borgarting lagmannsrett ikke tok begjæringen fra NOAH til følge. Dermed kunne lisensjakten i de tre grenserevirene Kockohonka, Ulvåa og Juvberget starte en drøy måned på overtid.


Powered by Labrador CMS