Annonse

Ulvesaken

Regjeringen anker stans i ulvefelling – Bra, sier NJFF

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) anker tingrettens stopp av ulvefelling i grenserevirene Juvberget, Kockohonka og Ulvåa.

– Jeg er ikke enig i tingrettens vurderinger og konklusjon, og vil derfor anke saken til lagmannsretten, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Tidligere i dag kom konklusjonen etter rettsmøtet i tilknytning til den midlertidige forføyningen NOAH, WWH og Foreningen Våre Rovdyr ba om i forbindelse med regjeringens vedtak om å felle ulv i grenserevirene Juvberget, Kockohonka og Ulvåa.

Tingrettsdommer Helge Johannessen kom fram til følgende kjennelse:

«Staten ved Klima- og miljødepartementet forbys å iverksette vedtak av 20. desember 2022 om felling av ulver på norsk side i revirene Juvberget, Kockohonka og Ulvåa inntil rettskraftig avgjørelse om vedtakets gyldighet foreligger.»

Nå er det klart at klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) anker avgjørelsen. I en pressemeldingen skriver han følgende:

— Jeg tar tingrettens kjennelse til etterretning. Jeg er likevel ikke enig i tingrettens vurderinger og konklusjon, og vil derfor anke saken til lagmannsretten.

Fornøyd med anken

Leder Knut Arne Gjems i NJFF sier han er fornøyd med at departementet anker avgjørelsen om lisensfelling av ulv i sona så raskt.

– Det er nødvendig og få en snarlig avklaring i lagmannsretten i god tid før jakttiden går ut 15.02. Skal Stortingets vedtak om bestandsmål oppfylles så er det avgjørende å få den planlagte ulveforvaltningen i vinter gjennomført, sier han til Jakt & Fiske.

Også klima- og miljøministeren håper at lagmannsretten vil kunne gi en rask avklaring.

— Lisensfellingsperioden for ulv varer til og med 15. februar. Jeg håper derfor at lagmannsretten vil behandle anken raskt, slik at saken kan få en avklaring mens det fremdeles er tid til å gjennomføre lisensfelling, sier Eide.

Dette må du vite om ulvesaken:

Powered by Labrador CMS