Annonse

SNO har anmeldt:

Etterforsker felling av ulvetispe i Ulvåa

Morten Kjørstad, Avdelingsdirektør i SNO
Avdelingsdirektør i SNO Morten Kjørstad, henviser til Innlandet politidistrikt når det gjelder denne saken siden den etterforskes.

Statens Naturoppsyn (SNO) har anmeldt en av de seks ulvefellingene under jakta i Ulvåareviret i Våler i Innlandet. Politiet etterforsker fortsatt saken.

Publisert Sist oppdatert

Nylig det ble klart at Statens Naturoppsyn (SNO) har anmeldt fellingen av ulvetispa i Ulvåa-reviret den 7. februar til politiet.

Årsaken er mistanke om inhuman jaktutøvelse.

Onsdag informerer politiadvokat Einar Gauslaa Bergem ved Innlandet politidistrikt til Jakt og Fiske at saken fortsatt er under etterforskning, og at det blant annet gjennomføres avhør.

– Det var en ulvetispe som ble felt, og SNO anmeldte denne fellingen for å være i strid med prinsippet om human jakt, sier Bergem til Dagsavisen som omtalte saken først.

Ulvetispa er sendt til Veterinærinstituttet for videre undersøkelser.

Siden saken er under etterforskning, henviser avdelingsdirektør Morten Kjørstad i SNO til Innlandet politidistrikt for ytterligere kommentarer.

Frem og tilbake

Den 13. januar opprettholdt Olso tingrett sin midlertidige kjennelse fra 27.12.2022, og utsatte dermed lisensfellingen av ulv som skulle ha startet 1. januar. Det var Foreningen Våre Rovdyr, Noah For Dyrs Rettigheter og stiftelsen WWF Verdens naturfond som begjærte midlertidig forføyning.

Den 3.02 ble det klart at Staten og Utmarkskommunenes Sammenslutning (USS) vant frem i ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Ulvejakta starter dermed dagen etter.

Powered by Labrador CMS