Annonse

Test av Strikemaster Lithium 40V

Nå er det strøm og store hull som gjelder. Isbor med brutal styrke er en drøm. Istype eller tykkelse endrer ikke på noe. Grepet gir fenomenal kontroll.

Effektivt isbor med motorkraft

Store hull i tykk is krever enormt med håndkraft for en hel dag på isen. Med Strikemasters nye maskin, ofrer man ikke det å bore et titalls hull en tanke.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Endelig slipper du å ha tilgang på strøm, eller lure på om du skal investere i et tungt og klumpete bensindrevent isbor. Alternativet, drillen og bor med overgang, er blitt en suksess, men er ikke bygget for jobben denne isbormotoren er myntet på. Egentlig kan vi si det enkelt; der drillen må gi tapt, tar Strikemaster over. Men, for sju høvdinger er den ikke til alt eller for alle.

Vårt testbor ble utstyrt med en kombo-løsning; et Mora Spiral Lazer 200mm, rustet med EZ kniver. Den gir stressfrie megahull og driller så mange du vil, uten at du svetter en dråpe.

Det gir en deilig følelse å alltid ha store nok hull til storgjedda, eller være klar til når storørreten skal vippes opp av isen aleine. Med dette isboret har du også en følelse av å sitte på «første rad» når du kikkefisker etter røya.

Guide: Slik velger du riktig isbor

Men, doningen er stor, mangler en god pakkeløsning og får ikke plass på alle pulker. Den er heller ikke dimensjonert til alles bicepser på skitur. På snøscootertur, eller med isfiskepulk på kortere turer, mener jeg likevel at boret er verdt både pris og vekt.

Etter mitt syn har den amerikanske isfiskeeksperten Strikemaster, truffet «bulls eye» i storfiskerens øyne. Dette boret er som skapt for deg som bedriver fiske i hullstørrelser fra 150-250 mm diameter, og driller mer enn ti hull i døgnet.

Kombinasjonen av et 40V lithiumsbatteri og en børsteløs elmotor med et heftig dreiemoment, kan du bore mellom 70-100 hull på ett batteri, under nesten alle forhold.

Les også: Slik lander du storørreten på isen!

Om vi ser bort fra at prisen er unektelig høy, er det vanskelig å finne noen svakheter ved produktet. Men til denne prisen, burde man kunne forvente å få en skikkelig godt polstret oppbevaringsboks, slik de dyre drillene har (som også er Strikepros største konkurrent på isen).

I tillegg ville en hurtigkobling for å ta av og på isboret, gjort transport i bil eller pulk langt bedre.

Strikemaster Lithium 40V

PRODUKTFAKTA: Toveis elektrisk isbormaskin tilpasset alle Mora Lazer Spiralbor og Strikepros egne avtakbare 40V (5amp) L-ION batteri.

Har kraftige rektangulære plastgrep med to retningsknapper, dødmannsknapp, batteri-indikator og to LED-lys som lyser mens man borer.

Oppgitt kapasitet er opp til 100 hull i 40 cm is m/200mm bor. Laderen på 2amp, lader ett batteri på 2,5 time.

PRIS: kr 6999,- (testkombo, motor, Mora Lazer isbor og EZ kniver: 7999,-)

LEVERANDØR: Normark Norway AS, www.elbe.no, tlf. 67 16 74 00

KARAKTER: 6

Her er boret ferdig montert med hhv. 200mm og 250mm Mora Spiral Lazer og EZ rustfrie blad. Denne kombinasjonen leveres som et sett av forhandleren.
Powered by Labrador CMS