Annonse

Test av Arctic Silver Greenvelvet WF5F

Flueline for sky fisk

Greenvelvet WF5F fra Arctic Silver er et brukervennlig fluesnøre velegnet for fiske på stille vann.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Arcticsilver Greenvelvet microdiameter flueline i WF5 har en klumplengde på 10,9 meter, total lengde på 30 meter og en vekt på 12 gram i #5. Lina er tofarget og har løkker i begge ender for rask og enkel montering av både backing og fortom.

ArcticSilver har gjort sitt beste for å gjøre tilværelsen oversiktlig for distré fluefiskere; snøreklassen står med laserprint på fronten av lina, og det er ulik farge på runningline-delen på vektklassene. Med mindre man har fotografisk hukommelse, er det veldig kjekt med informasjonen printet på, så slipper man å ende opp med en eske full av “forundringsliner”.

Uten plastspole

Greenvelvet leveres uten plastspole og i en pappboks, som også kan tjenestegjøre som lagringsplass for fluer på fluebinderbordet. Enkelte vil muligens savne plastspolen. Et tips er å bruke ei tomflaske, som i grunnen gjøre samme jobben med å forhindre floker og tvin under montering på snella.

Test: Take linekurv

Spikerrett på vannet

Arcticsilver Greenvelvet presenteres som en Microdiameter line, altså at den har veldig tynn coating og spesielt tynn skyteline. Testlina har skyteline på 0,76 mm, dette sparer plass på fluesnella og gir muligens mindre motstand i kastet. Det som imponerer mest med Greenvelvet, er hvor lite minne snøret har, det ligger spikerrett på vannet og er veldig godt egnet til stillevannsfiske.

Taperingen kan best beskrives som gulrotformet, noe som gir lina veldig gode rullekast/vannkast- egenskaper. Fronttaperingen på 4,45 meter taperer fra 1,45 mm i diameter til 0,9 mm, og det er kun noen få cm med level- line før løkken i enden.

Guide: Disse fluene må du ha for en norsk ørretsesong!

Slitasje

Greenvelvet gir gode presentasjoner og tåler lange fortommer. Den noe korte klumplengden og den veldig tynne skytelina gjør at den oppleves ustabil på lange kast, men kjempegod på korte til medium avstander. Den tynne diameteren har ikke påvirket flyteevnen i testperioden, men den tynne skytelina viser tydelig tegn til slitasje, så jeg tviler på om Greenvelvet har særlig lang levetid før man må til med skjøting eller utbedring.

Arctic Silver Greenvelvet WF5F

PRODUKTFAKTA: Microdiameter flueline med totallengde på 30 m. Klumplengde: 10,9 m i W5F. Vekt i #5: 12 g. Merking av snøreklasse på lina. Fargekode på running-del og vektklasser.

PRIS: kr 926,-

LEVERANDØR: Arctic Silver, www.arcticsilvershop.com

KARAKTER: 4 av 6

Powered by Labrador CMS