Annonse

Test av Take linekurv

Take er en lett, slitesterk og komprimerbar linekurv.

Føyelig linekurv

Take linekurv er enkel å stappe i sekken og bidrar til en fiskeopplevelse uten floker.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Take linekurv er rett og slett en kurv i gummi til å ha løsline i, slik at man slipper å ha masse flueline liggende i vannet eller (Gud forby) i lyngen. Hensikten er å unngå floker, eller at snøret synker til buns før neste kast. Kurven er laget av gummi og festes rundt kroppen ved hjelp av et elastisk belte med solide spenner. I bunnen av kurven er det gummistalagmitter, eller gummitapper, som stikker opp og har som oppgave å forhindre snørekluss. Take hevder på sin nettside at disse er optimale både i utforming, størrelse og plassering. Jeg finner det litt vanskelig å mene noe om akkurat det, men synes de er visuelt tilfredsstillende, dessuten er det ganske vederkvegende å tukle med dem når bettet er dårlig.

I bruk

Kurven har også en utskjæring i toppen, som fungerer som stangholder. Nyttig når man f.eks skal bytte fluer eller gjøre annet som krever to hender. Den lave vekten og det myke materialet gjør at kurven skiller seg fra mange andre varianter jeg har prøvd. Den former seg etter kroppen, og man slipper å få vondt i fingrene når man uforvarende slår borti den under dobbelttrekket. (Det å slå iskalde fingre på harde plastkurver er nesten like smertefullt som å slå opp en gammel sjakkskade.) Det myke materialet gjør også at den er nesten umulig å ødelegge, og den kan fint rulles sammen og stappes i dagstursekken hvis man ønsker å ha den med i marka eller på fjellet.

Kurven kommer også i grønn og lyseblå utførelse.

God men dyr

Elastikken i beltet og det myke materialet i kurven gjør også at den følger kroppens bevegelser og ikke er til hinder, verken under kasting eller forflytning. Kurver har hardplast har ofte lett for å «sprette» når man går fra sted til sted, slik at fluesnøret kastes ut. Det skjer ikke her. Jeg noterer meg også at det elastiske beltet gjør det mulig å ha kurven lavere på kroppen, noe som gjør det enklere å få plassert fluelina i kurven under inntrekk, man slipper å holde stanghånda ubehagelig høyt.

I form og funksjonalitet er Take linekurv blant de beste jeg har prøvd. Prisen synes dog ganske drøy for en plastdings som dette.

Take linekurv

PRODUKTFAKTA: Lett linekurv i myk plast. Elastisk belte med hurtigspenne. Mål:13x38x26 cm. Vekt: 478 gram.

PRIS: KR 799,-

LEVERANDØR: taketackle.com/www.nfisk.no

KARAKTER: 5 av 6

Powered by Labrador CMS