Take er en lett, slitesterk og komprimerbar linekurv.

Test av Take linekurv

Take linekurv er enkel å stappe i sekken og bidrar til en fiskeopplevelse uten floker.
01. februar 2022

Take linekurv er rett og slett en kurv i gummi til å ha løsline i, slik at man slipper å ha masse flueline liggende i vannet eller (Gud forby) i lyngen. Hensikten er å unngå floker, eller at snøret synker til buns før neste kast. Kurven er laget av gummi og festes rundt kroppen ved hjelp av et elastisk belte med solide spenner. I bunnen av kurven er det gummistalagmitter, eller gummitapper, som stikker opp og har som oppgave å forhindre snørekluss. Take hevder på sin nettside at disse er optimale både i utforming, størrelse og plassering. Jeg finner det litt vanskelig å mene noe om akkurat det, men synes de er visuelt tilfredsstillende, dessuten er det ganske vederkvegende å tukle med dem når bettet er dårlig.

I bruk

Kurven har også en utskjæring i toppen, som fungerer som stangholder. Nyttig når man f.eks skal bytte fluer eller gjøre annet som krever to hender. Den lave vekten og det myke materialet gjør at kurven skiller seg fra mange andre varianter jeg har prøvd. Den former seg etter kroppen, og man slipper å få vondt i fingrene når man uforvarende slår borti den under dobbelttrekket. (Det å slå iskalde fingre på harde plastkurver er nesten like smertefullt som å slå opp en gammel sjakkskade.) Det myke materialet gjør også at den er nesten umulig å ødelegge, og den kan fint rulles sammen og stappes i dagstursekken hvis man ønsker å ha den med i marka eller på fjellet.

God men dyr

Take linekurv

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Utstyr

GRS Hunter Light er et litt nedskalert anatomisk jaktskjefte. Foto: Olaf Schjøll
Kompakt jaktskjefte

Test av GRS Hunter Light

GRS Hunter Light er et kompakt og forholdsvis lett jaktskjefte i laminert bjørk.
Om fisken ikke vil komme til deg, er det kjekt med en farkost som tar deg ut til fisken. Foto: Tommy Egra
Guide:

De beste farkostene for fiskere

Hvor ofte har du ikke stått der med ei fiskestang i hånda og ønsket deg lenger ut på et vann eller over til den andre siden av ei elv? Vi har sett nærmere på seks farkoster som kan gi fisket ditt bedre flyt.
Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.

På forsiden nå