Artsjegeren

Mange fisker laks. Enda flere fisker ørret og torsk. Tyrone Pablo fisker alt – Norge rundt – i jakta på nok en art.
19. februar 2021

– Joa, artsfiske er litt nerdete, men mye av spenningen ligger i at jeg må bruke hodet. Det krever ofte grundig research og kunnskap, forklarer Tyrone Pablo om hvorfor han begynte med artsfiske for fem-seks år siden.

Filippineren som kom til Norge for 20 år siden for å jobbe som sykepleier, fikk i likhet med svært mange andre filippinere fiske inn med morsmelka. Etter å ha tatt over 40 arter på flue og vunnet flere fiskekonkurranser i Oslomarka JFF, kom han for noen år siden over en uoppdaget stim av ansjos i Oslofjorden.

Kunnskap og lidenskap

Lange på 30 pluss

Status

Enhånds i Akerselva

SFK Galskap er fellesskap

Tyrones artsfisketips

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.
Helhetlig plan for Oslofjorden:

– Gjennomføringen er den store utfordringen

Fiskekonsulent i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Øyvind Fjeldseth, er positiv til intensjonene regjeringens tiltaksplan, men sier det vil kreve store ressurser og godt samarbeid mellom flere etater for å realisere den.
Havforskningsinstituttet:

Utbredt fiske i vernede havområder i Norge

I flere av havområdene som Norge har vernet, pågår det til dels utbredt fiske. Dette mener Havforskningsinstituttet strider mot internasjonale regler.

På forsiden nå