Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.
02. juni 2020

Fra midnatt åpningsdøgnet til klokka fire på morgenkvisten fluefisket han nemlig døgnkvoten på fire lakser på Skipenes- retten nederst i elva. Fiskene veide fra fem til ni kilo. I tillegg mistet han en laks.    


Den første tok to minutter over midnatt. Foto: privat

Bäckström har leid retten i rundt 15 år sammen med tre andre laksefiskere, men aldri tidligere deltatt på åpningsfisket.

– For en start på årets sesong. Jeg vurderte å gjenutsette de to siste laksene, men de blødde og ble avlivet. Jeg la meg til å sove med et salig smil om munnen. Også en av de andre på laget fikk en laks, forteller han og legger til at elva var stor og kald.  

45- åringen fisket med tohåndsstang, ei flytsynk 3- line og ei selvbundet sju centimeter lang tubeflue. Med mye snø i fjellet, mener Bäckström det ser lyst ut for resten av sesongen.    

– På stor vannføring vil laksen stoppe lenger på de nederste rettene og være enklere å få på flua, smiler han.


Les også: 

Slik tar du junilaksen

Her tar du den største laksen

Gi laksen en pause

 

Siste fra Fiske

En tredel av strandsonen er utilgjengelig for folk flest

Hus, veier og jordbruk beslaglegger 30 prosent av strandsonen i Norge og begrenser tilgangen for allmennheten.
Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.

På forsiden nå