Slik tar du vår-ørreten

Når isen trekker seg tilbake og vannet varmes opp, våkner ørreten sakte til live. Men når er de i bettet, og hvor og hvordan skal du friste dem?
27. april 2020

I likhet med annen fisk, er ørreten vekselvarm. Det gjør at den er treig når vannet er kaldt, og mer aktiv og glupsk når vannet blir varmere. Høyest matinntak har den når vanntemperaturen er 14–15 grader.

Etter isløsning, vil vanntemperaturen ofte ligge på 3–4 grader, og ørreten går for det meste på sparebluss. Den kan likevel ha veldig markerte bettperioder, hvor den ukritisk kaster seg over insekter, frosk, mus og småfisk. Til og med flaggermus og andunger kan leve farlig.


Fem sluktyper og en mark

Les også: Slik tar du ørret på softbait 

Les også: Kastewobblere som virker

Flytemark: Få marken til å flyte

Harving: Markens gjerninger


Fluer til vårfisket

Slik binder du hoppemøll:

Slik binder du Mockpalmer:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
Syltefjordelva på Varangerhalvøya:

Sommerens heteste laksefiskedestinasjon

Syltefjordelva seiler opp som het kandidat til sommerens langtur. Den grunne elva er perfekt for deg som foretrekker fiske med enhåndsstang og små fluer …

Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.

På forsiden nå