Hele agnfisk, slik som disse brislingene, har vært brukt så lenge vi mennesker har fisket med krok. Evnen til å lokke storfisk veier opp for bryderiet med å anskaffe og oppbevare agnet.

På fisketur med de levende døde

Lukt, vekt og fasong gir hel agnfisk en nærmest uimotståelig tiltrekningskraft. Som en av historiens mest effektive fiskemetoder, er det rart at så få benytter seg av teknikken.
05. februar 2020

Helt siden kroker ble laget av tre og bein, har bruk av hel fisk som agn vært et opplagt valg. I nyere tid ser det imidlertid ut til at metoden har havnet litt i bakgrunnen. Det enorme utvalget av naturtro og effektivt kunstagn har sørget for det. Men selv om kunstige alternativer både er praktiske og effektive, betyr det ikke at de er bedre. Behersker du kunsten å skape liv i ei dau sild eller annen agnfisk, har du et ekstra ess i ermet, som både kan gi mer og større fisk.


De fem vanligste metodene:

Les også: Kom i gang med trolling (+)


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
Syltefjordelva på Varangerhalvøya:

Sommerens heteste laksefiskedestinasjon

Syltefjordelva seiler opp som het kandidat til sommerens langtur. Den grunne elva er perfekt for deg som foretrekker fiske med enhåndsstang og små fluer …

Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.

På forsiden nå