Hele agnfisk, slik som disse brislingene, har vært brukt så lenge vi mennesker har fisket med krok. Evnen til å lokke storfisk veier opp for bryderiet med å anskaffe og oppbevare agnet.

På fisketur med de levende døde

Lukt, vekt og fasong gir hel agnfisk en nærmest uimotståelig tiltrekningskraft. Som en av historiens mest effektive fiskemetoder, er det rart at så få benytter seg av teknikken.
Onsdag, 5. februar 2020 - 10:40

Helt siden kroker ble laget av tre og bein, har bruk av hel fisk som agn vært et opplagt valg. I nyere tid ser det imidlertid ut til at metoden har havnet litt i bakgrunnen. Det enorme utvalget av naturtro og effektivt kunstagn har sørget for det. Men selv om kunstige alternativer både er praktiske og effektive, betyr det ikke at de er bedre. Behersker du kunsten å skape liv i ei dau sild eller annen agnfisk, har du et ekstra ess i ermet, som både kan gi mer og større fisk.


De fem vanligste metodene:

Les også: Kom i gang med trolling (+)


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

På forsiden nå