Annonse

Bok || Ørretfiske i Hallingdal

Underholdende og informativt verk

Trond Andersson og Olav Randen har tenkt utenfor boksen, men samtidig fått alle sine tanker innafor boksen i denne tobinds utgivelsen om ørretfiske i Hallingdal – levert i en ørretprydet eske.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

De to forfatterne har hvert sitt bind. Begge hadde stått greit på egne bein, men sammen i denne boksen får leseren god innsikt i hvordan man lykkes som ørretfisker i Hallingdal, i tillegg til interessant kunnskap om ørret og ørretfiske i et historisk perspektiv.

Ørretfiske i Hallingdal Bind I og II

Forfatter: Trond Andersson og Olav Randen

Forlag: Boksmia

Antall sider: 348 (I) og 190 (II)

Pris: kr 390,-

Formatet på bøkene er ganske uvant 15 x 15 cm (i hvert fall for en som svært sjelden blar i salmeboka). Det gjør at en del av bildene ikke kommer helt til sin rett, og at tekstbolkene framstår nokså tettpakket.

Bokanmeldelse: «Den nye fisken»

Fonten og tekststørrelsen er lettlest, men de små sidene gjør at linjeavstanden oppleves som litt i snaueste laget.

Trond Andersson har skrevet bind 1, som er en klassisk fisketur-bok med gode tips om steder og teknikker, ispedd en og annen anekdote. Forfatteren er en allsidig sportsfisker og deler mange lure triks både for sluk-, meite- og fluefiskere.

Han er også opptatt av at folk skal få oppleve fiskeglede i Hallingdal, og man får konkrete tips om både vann og vassdrag. Her fortelles det om både velkjente og ikke så godt kjente fiskeplasser som er verdt et besøk.

Bokanmeldelse: «Laks og laksefiske på Sørlandet»

Andersson har mange fine bilder, men ikke alle oppleves like relevante.

I bind 2 tar Olav Randen oss med 9000 år tilbake i tid og forteller om ørretens og ørretfiskets historie. Randen vier også en del plass til tanker om kultivering, habitatødeleggelse og ørretens framtid.

Ørretfiske i Hallingdal er alt i alt en informativ og underholdende boks i et lommevennlig format.

Powered by Labrador CMS