Annonse

Bok || På naturens skuldre

Årets viktigste bok

«På naturens skuldre» er boka alle som er interesserte i natur og friluftsliv bør lese.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

«Jeg oppdaget at alt det som betydde mest for en naturelsker, var truet, og at intet jeg ellers kunne gjøre, ville bety mer.»

Hørt om Rachel Carson? Altså den amerikanske biologen som utga boka Den tause våren i 1962, og dermed vekket en hel generasjon til miljøbevissthet? Ikke det? Det gjør ikke så mye – for her har du hennes norske etterfølger.

Med boka På naturens skuldre befester nemlig forfatteren og bevaringsbiologen Anne Sverdrup-Thygesons seg som en av landets aller beste forskningsformidlere – etter min mening den beste – når vi snakker natur og naturkrise.

Bokanmeldelse: «Jegere – fra franske vinmarker til norske elgskoger»

På naturens skuldre

Skrevet av: Anne Sverdrup-Thygeson
Forlag: Kagge Forlag AS
Pris: kr 349,-

Kort fortalt kan På naturens skuldre sies å være en samling fantastiske historier om hvordan naturen, økosystemene og artene er sammenflettet. Boka tar også for seg hva som skjer når vi tukler med noen av disse økologiske sammenhengene.

Sverdrup-Thygesons metode er positiv. Hun gir oss en stor dose kunnskap om såkalte «naturgoder», altså om hvordan naturen og artene sørger for menneskenes ve og vel. Formidlingen er preget av entusiasme og begeistring, uten at det virker påtatt.

Sverdrup-Thygesen er rett og slett en dyktig forteller. Med historier som griper tak i deg, og temaer som overlapper godt, blir boken en «page turner».

Bokanmeldelse: «Den nye fisken»

Forfatteren er et eksempel på en forsker som evner å fortelle lettfattelig til «folk flest». Der mange akademikere nærmest går seg vill i sine egne faguttrykk når de skal snakke til andre enn egen yrkesgruppe, gjør denne dama vei i vellinga.

Dette bør være en «må lese» for alle som er interesserte i natur og friluftsliv – rett og slett for å forstå mer om hvor utrolig finstemt naturen og artene spiller på lag.

Det er bare å ønske seg hard pakke til jul.

Powered by Labrador CMS