Annonse

Bok || Fanget av naturen

Boka «Fanget av naturen» er strålende servert fra PEPPER Publishing. Bildet er en sammensetning av to faksimilier fra boka.

Strålende servert matbok for jegere, fiskere og sankere

«Fanget av naturen» er en smakfull matbok som løfter fram den fantastiske matressurser jegere, fiskere og sankere har tilgang på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Har du en ytrefilet av villrein i fryseren, vil jeg anbefale at du henter den opp, steker og serverer den med skorsonerrot og ripssaus. Retten er råvarebehandling på sitt beste, og funker like bra med en filet av rådyr, som jeg benyttet.

På polet spør du etter en Dom. Prieur-Brunet Santenay Rouge fra distriktet Bourgogne i Frankrike, som er anbefalt vin (Geir Salvesen).

Eller hva med å invitere jaktlaget på Elg Wellington? Filet Wellington er en klassiker fra 1900-tallet, hentet fram igjen og gjort verdenskjent av Gordon Ramsey. Utgangspunktet for hovedrett til fire personer er 500 g ytrefilet av elg, men ytrefilet av hjort er like greit.

Bokanmeldelse: «Hemmelige Norge – det skjulte friluftslivet»

Fanget av naturen

Skrevet av: Pia Strømstad, Leif B. Sollie m.f.

Sider: 224 sider
Forlag: PEPPER publishing
Pris: Kr 595,-

Vinekspertens førstevalg er Lange Pinot Noir Reserve fra Oregon i USA.

Er du for tiden i fjellfiskeposisjon, prøv Fjellørrettartar med buljong. Utgangspunkt er en ørret på minimum 400 g, helst fisket samme dag. En Gaia Assyrtiko Wild Ferment fra Santorini i Hellas, er anbefalt drikke.

Oppskriftene finner du i siste tilskudd på kokebokfronten retter mot jegere, fiskere og sankere: Fanget av naturen. En bok som treffer meg. Jeg liker mat med tyggemotstand, ikke kvist og blomster, om det er aldri så kortreist og spiselig.

Bokanmeldelse: «Den nye fisken»

Disposisjon er en velkjent oppskrift. 26 retter av småvilt og storvilt, broderlig fordelt, fulgt av 18 retter fisk og skalldyr, før vi er over på en akkurat passe porsjon sanking. Avslutningsvis presenterer fiske- og sjømatkokken Magnus Sjøberg fem av sine favorittoppskrifter, mens fjellkokken Jørgen Kolderup avslutter ballet.

Hovedkokk er imidlertid Qaaqqutsiag (Tipi) Fenger, oppvokst på Grønland hvor sankergleden startet, før ferden gikk til København og Oslo, med fartstid på blant annet trestjerners restauranten Maaemo.

Mat er som kjent ikke bare for ganen, men også en visuell nytelse. Anretningen av eksempelvis Hareporchetta med plommesalat kan trolig gi en traust harejeger prestasjonsangst, trøsten er at tilberedningen er enkel og godt beskrevet, noe som er gjennomgående hele veien.

Les også: Tre laksebøker du bør kikke på

Bilder og presentasjon er i toppklasse, og gjør Fanget av naturen til noe mer enn en bok med vilt- og fiskeoppskrifter.

Fanget-laget, anført av redaktør Leif B. Sollie, tekstforfatter Pia Strømstad, naturfotograf Baard Næss, fotograf og stylist Ann Kristin Engebakken, og omsorgsfull orkestrering av Vibecke Huseby (design og styling), viser hvor lista for bøker i denne sjangeren ligger i dag.

Powered by Labrador CMS