Annonse

Bok || The Feather Thief

Ut å stjæle fugler

Spenning og fluebinding er to ord som antakelig aldri før har vært brukt sammen tidligere. Det blir ikke mindre banebrytende og hipt når det neste ordet er skam.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Spenning og fluebinding er to ord som antakelig aldri før har vært brukt sammen tidligere. Det blir ikke mindre banebrytende og hipt når det neste ordet er skam.

Kirk W. Johnson bruker fluefiske som terapi mot fysiske skader og PTSD etter å ha tjeneste gjort i Irak for US Agency for International Development.

Under en fisketur i New Mexico får han høre om hvordan en internasjonalt anerkjent fløytist brøt seg inn i en avdeling av det britiske naturhistoriske museum, og stjal en uvurderlig samling fugleskinn for å finansiere en fløyte av gull.

Historien er trist og ironisk på ulike nivå. Fra den starter i en bakevje i New Mexico til den ender i en sofa i Asker, tar boka stadig overraskende vendinger. Det triste er naturligvis at den er sann. Kirk Johnson har jobbet med saken i fem år og avslører en sjokkerende mangel på moral i det klassiske laksefluemiljøet.

“Det skal litt mer til for å skremme han enn å true med å dra ut nesehåra hans med en pinsett … “

Knut Johan Ruud

Kirk blir fullstendig oppslukt av historien. Hvordan kan det ha seg at noen blir så besatt av laksefluer at de er villig til å utføre tidenes forbrytelse mot et naturhistorisk museum?

Det blir ikke mindre absurd når forfatteren oppdager at disse klassiske laksefluene stort sett aldri blir fisket med, at de rett og slett ikke virker i lakseelva og kun er egnet for å fange fluebindere.

Bokanmeldelse: «Ørretfiske i Hallingdal»

Fugleskinnene var i hovedsak samlet inn av Russel Wallace for 150 år siden. Han risikerte liv og helse for å samle inn og katalogisere skinnene. Han brevvekslet med Charles Darwin og fortalte i et av sine brev at han jobbet med en teori om evolusjon. Dette både skremte og oppmuntret Darwin til å publisere sitt arbeid så raskt som mulig.

The Feather Thief

Skrevet av: Kirk Wallace Johnson
amazon.co.uk
kirkwjohnson.com
Pris: 18$ ink. frakt

Wallace havnet dermed i skyggen av Darwin. Det blir ikke mindre ironisk når hans uerstattelige samling med fugler stjeles, plukkes i biter og til slutt brukes i fiskefluer som ikke fiskes med.

Den anerkjente fluebinderen og fløytisten får med seg så mye fjær at han starter omfattende heleri for å finansiere sin etterlengtede fløyte av gull. Historien tar oss videre med til fluefiskemesser i USA og Europa, endeløs tråling av internettforum og til slutt til en sofa i Asker.

Bokanmeldelse: «Laks og laksefiske på Sørlandet»

Forfatteren jobber metodisk og utrettelig med saken, han skjønner at han er på rett spor når han mottar direkte trusler fra fluebindere. Kirk har tjenestegjort i Irak, så det skal litt mer til for å skremme han enn å true med å dra ut nesehåra hans med en pinsett …

Boka er godt skrevet, med et plott så utrolig at det bare kan skje i virkeligheten.

Verdens første feel-bad bok om fluebinding (og la oss håpe det blir den siste), er virkelig verdt å lese.

Powered by Labrador CMS