Annonse

Bok || Elgjaktas hemmeligheter

Veiviser til effektiv elgjakt

Denne boka er ren inspirasjon til alle som allerede nå lengter tilbake til elgposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Lurer du på hvorfor det aldri dukker opp elg på posten din? Eller hvorfor ikke elgoksen kommer stormende når du sitter og lokker i glissen fjellbjørkskog?

Elgjaktas hemmeligheter

Skrevet av: Knut Brevik, Dag Kjelsaas, Bjørn Brendbakken m.fl.

Forlag: Story House Egmont

Sider: 216 sider

Pris: 305 kroner på nett

ISBN: 978-82-429-7524-9

Svaret på det første spørsmålet handler om å konsentrere seg om omgivelsene, framfor det som måtte poppe opp på telefonen din.

Svar på spørsmål to kan være at du må komme deg ut i grålysningen, søke overhøyde, ikke overdrive lokkingen, unngå tett skog – og beherske både kontaktlyder og brunstlåter.

Dette er noen av et utall tips og råd du finner i Elgjaktas hemmeligheter, hvor kollega og elgjaktentusiast Knut Brevik tar for seg alt fra lokkejakt, jakt med bandhund og løshund, til drivjakt, postering og kunsten å snike seg inn på skuddhold (smygjakt).

Når det bores dypere, er vi over på tema som elghunder og trening, hvor du møter elgjaktprofiler som Yngve Roger Seigerud, Jan Erik Andersen og jämthundfan Stein Lier-Hansen.

Et knippe gode elgjakthistorier, værets betydning og kjøttbehandling er også på plass.

Stressmestring i selve jaktsituasjonen, når elgen plutselig dukker opp, er bokas beste, og kanskje viktigste passasje, etter mitt syn.

«Det sitter i hodet. Gjør du bommerter, skyldes det så godt som alltid stress, høye forventninger og svake forberedelser». Reine ord for pengene, og lett å kjenne seg igjen i, både for erfarne og ferske jegere!

Jeg setter også pluss i margen for et variert og godt billedmateriell.

Boka bygger på tema og reportasjer som tidligere er publisert i bladet «Jakt». Samlet mellom stive permer er Elgjaktas hemmeligheter til pur inspirasjon for den som allerede nå lengter etter årets viktigste begivenhet.

Powered by Labrador CMS