Test av Opel Grandland

Sparegrisen

Om økonomi betyr mer enn kjøreopplevelse, kan Opel Grandland være et fornuftig valg. Men med forhjulstrekk er det vanskelig å se for seg bilen som en hit i 4X4 landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Opel er på veien med Grandland, som tross navnet ikke er spesielt stor eller framstår som et typisk førstevalg for friluftsfolk. Til det er plassen for dårlig for den som har behov for litt lastekapasitet og motorkraft. I vår testbil satt det en 1,2 liters motor. I seige motbakker, med fire personer om bord, merker man fort at her er det sparsomt med trekkraft, samt at de 130 hestekreftene høres godt.

Kun forhjulsdrift

Vi kjørte bilen på realt slapseføre i slutten av januar. Da merker du forskjell på en bil med kun forhjulstrekk – som i Grandland – kontra en SUV med trekk på alle fire. Importøren har varslet at bilen vil komme med firehjulstrekk i løpet av 2018, og som ladbar hybrid i 2019. Vi vil tro det første og fremst er i 4X4-utgave den vil appellere til et større publikum her i vinterlandet. På tørr asfalt kusker du imidlertid av sted like behagelig, og rimelig, som i mye annet i crossoversegmentet. Den seks trinns automatkassa fungerte kjapt og mykt.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.