Annonse

Test av Winchester Ranger Disperser

Sprer godt

Ranger Disperser er en velegnet patron for tidligjakta.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Sprederpatroner er laget for å gi så åpne skuddbilder som mulig. Denne patronen fra Winchester er ladet med ca. 34 gram blyhagl over 27 grains med haglkrutt.

Forladningen er en forseggjort plastkopp med hette for kruttgassene, og ikke minst et innebygget kryss med skillevegger i haglkoppen.

Krysset i sprederpatroner skal hjelpe svermen til å åpne seg raskere. Disse er til og med bøyd i propellform på tuppen for å gi haglene et siste puff fra hverandre. Den stjernebrettede, røde plasthylsa har en lav culot.

Svært jevnt skuddbilde

Jeg målte en gjennomsnittshastighet på 399 meter per sekund, som samsvarer godt med de oppgitte 395 m/s som er oppgitt på pakka. Patronen inneholder rundt 375 blyhagl, med avvik på 10 stk. fra letteste til tyngste ladning.

Haglene er middels harde og deformeres noe ved anslag. De tenderer til å være litt urunde, men er likevel ganske jevne i størrelsen med diameter nær 2,50 mm. 

Patronene setter åpne skuddbilder med svært jevnt fordelte hagltreff og få åpne felter.

Det er også relativt få randhagl utenfor svermen, som i snitt hadde en diameter på mer enn 90 cm på 20 meter hold med 1⁄4 trangboring.

Winchester Ranger Disperser er en glimrende rypepatron for den tidlige jakta, når fuglen letter foran støvelsnuta di.

Winchester Ranger Disperser

Haglpatron kaliber 12/70 mm. Hagl nr. US 7. Plasthylse med blyhagl i dempet plastkopp med kryss. 12 mm metallbase (culot). 25 patroner pr. pakke.

Diameter: 2,5 mm.
Haglvekt snitt: 33,5 gram.
Målt hastighet: 399 m/s.
Oppgitt hastighet: 395 m/s.

Pris: 10,76 pr. stk.
Leverandør: Nordskog AS

Karakter: 5.5Powered by Labrador CMS