Test av Frisport Explorer 2017 telt
Standhaftig telt for fire
Den nye konstruksjonen, med ett stort fortelt fremfor to mindre, fungerer godt. Ikke minst gir det større inngang til det enorme hovedteltet. Teltet matcher alle konkurrerende familietelt til campingbruk, og slår knock-out på mange rivaler når det gjelder frakt i felt.
Denne artikkelen er over fem år gammel.
Frisport Explorer er en videreføringe av Holmeslet Explorer S og ST. Navnet Holmeslet er historie, det samme er løsningene med et eller to fortelt.
Teltet er beregnet på helårsbruk, med storm-matter og en konstruksjon laget for å takle vind og drittvær over tid. Ytterduken av ripstop nylon med miksen av Silikon og PU-belegg er superlett og tørker raskt. Den må imidlertid behandles pent, på samme vis som andre lettvekts-telt.
Med stenger merket med fargekoder settes teltet opp i en fei – om man er to. Én person får det til, men det anbefales ikke. Siden teltet er kuppelbasert, med selvbærende hovedtelt, kan man flytte det litt rundt før man foretar endelig plassering.
Bardunene er selvjusterende og av god kvalitet. Det samme kan man si om trekantpluggene, som har ei snorløkke i toppen. (Selv lar jeg alltid hjørnepluggene henge igjen i teltløkkene, det gir kjapt oppsett på neste tur.)
Åpningen midt i bunnduken gir mulighet for å varme eller lage mat uten frykt for å antenne teltet. Utluftingen i toppen, sammen med den rikelig ståhøyde, øker i så henseende følelsen av trygghet når man kokkelerer innendørs.
Oppbevaringsbagen er tynn og skjør og fikk flere rifter under testperioden. Etter det vi erfarer, skal leverandøren forsterke denne. Har du alt handlet, kan du få byttet bag uten ekstra kostnader. Noen flere lommer langs veggene hadde vært å foretrekke.
Åtte lommer høres kanskje mye ut, men det oppleves lite i et så stort S. For øvrig gjør plassen, vekta og trygghetsfølelsen Frisport Explorer til et svært godt valg, enten man er en liten familie, eller et jakt/fiskelag på fire. Her kan vind og vær bare komme.