Annonse

Test av Helsport Spitsbergen X-trem sovepose

Test av soveposen Helsport Spitsbergen X-trem.

Ikke bare for svalbardinger

Med Helsport Spitsbergen X-trem sovepose, har Helsport laget en varm, funksjonell og fleksibel sovepose for de kaldeste vinterturene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Med Spitsbergen X-trem har Helsport laget et genialt twin-bag system som kombinerer det beste fra to verdener: Innerposen i dun gir varme og isolasjon, mens ytterposen med syntetisk fyll gir optimalisert fukttoleranse og tørketid.

Denne løsningen eliminerer langt på vei problemet med fuktighet utenifra eller innenfra i streng kulde. Alle som har vært ute ei vinternatt, bokstavelig talt, vet at fukten kan fryse til is på innsiden av dunposen og slik begrense isolasjonsegenskapene.

I tillegg dekker to slike poser hele tre bruksområder: Brukt sammen er Spitsbergen X-trem en rå vinterpose (T-lim -45), innerposen alene er en dugelig vinterpose (T-lim -25), mens ytterposen alene absolutt duger som tresesongspose (T-lim -11).

Gjennomarbeidet

Innerposen er kort sagt en nytelse å ligge i, og gir en luksuriøs komfort. Det er svært god spenst i dunet, samt en kjærkommen ekstra ladning fjær i både fotende, hette og varmekrage. En kammerfordeling sørger for at dunet legger seg der det trengs, samt at hetta er stor, god og kraftig.

Glidelåsene har også en dunisolert klaff, og hovedåpningen går halvveis ned på venstre side.

Forresten finnes det også en åpning på høyre side du kan stikke armen gjennom, og slik sitte i posen når du lager mat, leser en bok eller drikker morgenkaffen.

Den romslige ytterposen er laget i et sterkt vannavvisende stoff, og har hovedåpningen midt på. Slik oppstår det ingen kuldebroer, og varmetapet minimeres. Også ytterposen kan skilte med en stor og god hette, som lett lar seg snurpe igjen ved behov.

Kostbar

Skal vi pirke litt, er åpningene på innerlommene på både inner- og ytterposen litt i minste laget, og plassert vel høyt oppe. Det relativt store pakkvolumet og høy totalvekt gjør at den komplette posen nesten krever at du pakker i pulk.

Så er den jo også primært en ekspedisjonspose, et bruksområde den lett leverer suverent på. Spitsbergen X-trem kan virke vel kostbar for det gjengse friluftsmennesket, men med tanke på at modellen dekker hele tre bruksområder, kan den likevel være vel verdt investeringen.

Helsport Spitsbergen X-trem

Ekspedisjonssovepose bestående av innerpose med dunfyll og ytterpose med syntetisk fyll.

Volum komprimert: 37x29 cm (24L)

Vekt: 3.31 kg T-Lim: -45°C

Personlengde/bredde: 195/85 cm

Innerpose: 90/10 Gåsedun, 750 FP

Vekt isolasjon innerpose: 861 g

Ytterpose: Thermolite T3 Ecomade

Vekt isolasjon ytterpose: 861 g

Pris: kr 11.000,-

Leverandør: Helsport Norge AS

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS